Εθνική Τράπεζα: Νέα πρόταση Φραγκιαδάκη στους συνταξιούχους για τα επικουρικά

Συμπληρωματική ασφάλιση που θα χρηματοδοτεί η Εθνική Τράπεζα πρότεινε ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης για την κάλυψη 16.000 συνταξιούχων οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από τον ελλειμματικό Λογαριασμό Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) της τράπεζας.

Σε επιστολή του προς τους συλλόγους εργαζόμενων και συνταξιούχων ο κ. Φραγκιαδάκης προτείνει ένα συμβιβαστικό σχέδιο σταδιακής

μείωσης της χρηματοδότησης του ΛΕΠΕΤΕ επικαλούμενος τις αντιδράσεις του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού και την ανάγκη να σταματήσει η ετήσια οικονομική «αιμορραγία» της τράπεζας, που φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της ΕΤΕ ουσιαστικά έδειξε στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της τράπεζας το δρόμο προς δημόσια ασφάλιση , υποδεικνύοντας την κατάργηση του λογαριασμού και την ένταξη στο ενιαίο επικουρικό ταμείο.

Η διοίκηση δηλώνει διατεθειμένη να συνεισφέρει με κάποιο συμπλήρωμα στην επικουρική σύνταξη του Δημοσίου χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων εκφράζουν επιφυλάξεις για την πρόταση και περιμένουν να πάρουν θέση αφού συναντηθούν με τη διοίκηση της ΕΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα