Σταθερά σε κερδοφορία το car terminal του ΟΛΠ. Άνοδος φορτίου 24% στο εξάμηνο

Σταθερά σε κερδοφορία το car terminal του ΟΛΠ, το οποίο, το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσίασε λειτουργικά κέρδη 1 εκατ. ευρώ.

Της Μ. Δημητρίου

Ειδικότερα, το διακινηθέν έργο του σταθμού αυτοκινήτων κατέγραψε, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, αύξηση της τάξης του 24%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016, με τα έσοδα να φτάνουν τα 6,1 εκατ., έναντι 5,6 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Τόσο το εγχώριο, όσο και το τράνζιτ φορτίο αυξήθηκαν, σε επίπεδο

εξαμήνου, κατά 22% και 26% αντίστοιχα (σε απόλυτα μεγέθη κατά 10.300 και 28.000 μονάδες τροχοφόρων), μεγέθη τα οποία καταδεικνύουν, τόσο τον αξιοσημείωτο ρόλο του λιμένα ως πύλη εσωτερικού εμπορίου, αλλά και ως ενός από τους μεγαλύτερους διαμετακομιστικούς κόμβους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, η ανωτέρω αύξηση, σε επίπεδο εξαμήνου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού τον Ιούνιο 2016, διάστημα κατά το οποίο ο τερματικός σταθμός αυτοκινήτων του ΟΛΠ εμφάνισε υποτυπώδη κίνηση.

«Επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με πολυεθνικές εταιρείες αυτοκινήτων και με εταιρείες μεταφορών και αποθήκευσης αυτοκινήτων με σκοπό να προωθήσει τον Πειραιά ως ένα ολοκληρωμένο προϊόν που θα συνδυάζει τρεις επιχειρηματικές μονάδες, δηλαδή το τερματικό σταθμό αυτοκινήτων, τα κέντρα αποθήκευσης και το τερματικό σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, όπου παράλληλα με τη χρήση του δικτύου τραίνων, θα αυξήσει την δυναμικότητα, μέσω της συνδυασμένης χρήσης μεταφοράς», αναφέρουν στελέχη του ΟΛΠ.

The post Σταθερά σε κερδοφορία το car terminal του ΟΛΠ. Άνοδος φορτίου 24% στο εξάμηνο appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα