Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Πλακιωτάκη και Γάλλου αναπλ. υπουργού Οικονομίας

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε χθες ο Γάλλος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάκαμψης, Olivier Dussopt, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, τόσο στην ποντοπόρο ναυτιλία, όσο και την ακτοπλοΐα, αλλά και η συνεργασία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τις υπηρεσίες των Τελωνειακών Αρχών της Γαλλίας

σε θέματα δίωξης ναρκωτικών και ασφάλειας στη θάλασσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ένταξη της Διεθνούς Ναυτιλίας στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών, η Ελλάδα, διά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει προτείνει τη δημιουργία ενός κέντρου ερευνών εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων και τεχνολογίας, ενώ επίσης προτείνει το κόστος των περιβαλλοντικών μέτρων να είναι σύμφωνο με την αρχή ”ο ρυπαίνων πληρώνει”.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έθεσε, με αφορμή την εφαρμογή των νέων περιβαλλοντικών μέτρων, το ζήτημα της ακτοπλοΐας τονίζοντας την κομβική σημασία που έχει ο συγκεκριμένος κλάδος για τη διατήρηση της εδαφικής συνοχής της χώρας και τον τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Ανάκαμψης, Olivier Dussopt, σημείωσε την ανάγκη θέσπισης κανόνων σχετικά με την απανθρακοποίηση του εμπορικού στόλου και τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, χωρίς να χαθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού και ευρωπαϊκού στόλου.

Ο κ. Dussopt πρόσθεσε ότι θα χρειαστούμε επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης να επιτρέψει την βελτίωση των λιμενικών υποδομών που θα πρέπει να προσαρμοστούν και εκείνες στην τεχνολογία που θα φέρουν τα πλοία.

The post Η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Πλακιωτάκη και Γάλλου αναπλ. υπουργού Οικονομίας appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα