Η Κομισιόν καλεί το Βέλγιο για εφαρμογή των ενωσιακών κανόνων στον τομέα της αδειοδότησης πτήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά του Βελγίου, καλώντας το να εφαρμόσει ορθά τις απαιτήσεις του κανονισμού (ΕΕ) 2018/1139 και του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1178/2011 της Επιτροπής σχετικά με την καθιέρωση και τη συντήρηση συστήματος διαχείρισης στον τομέα της αδειοδότησης πληρωμάτων πτήσης.

Σύμφωνα με τους εν λόγω κανονισμούς, η αρμόδια αρχή αεροπορίας πρέπει να διαθέτει επαρκές προσωπικό για την εκτέλεση των καθηκόντων της. Το προσωπικό πρέπει να διαθέτει τα προσόντα

που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανατίθενται και να έχει τις απαιτούμενες γνώσεις, πείρα και εκπαίδευση.

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας διαπίστωσε σοβαρή έλλειψη τέτοιου προσωπικού σε διαδοχικές επιθεωρήσεις που διενήργησε από το 2018 έως το 2021 στο Βέλγιο, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επηρεάζει άμεσα την ασφάλεια του βελγικού συστήματος αεροπορίας.

Πλέον, το Βέλγιο έχει προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσει στις ανησυχίες της Επιτροπής, διαφορετικά μπορεί να αποσταλεί αιτιολογημένη γνώμη στις βελγικές αρχές.

The post Η Κομισιόν καλεί το Βέλγιο για εφαρμογή των ενωσιακών κανόνων στον τομέα της αδειοδότησης πτήσεων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα