Θεσσαλονίκη: Μουσικές εκδηλώσεις στα Μουσεία υπό το φως της πανσελήνου

Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, απολαμβάνουμε το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, με δωρεάν εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 11 Αυγούστου ολοκληρώνονται στις 19 του μήνα, με μουσεία και αρχαιολογικούς χόρους να παραμένουν ανοιχτά για την υποδοχή του κοινού.

Σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

διοργανώνεται συναυλία με το γυναικείο 5μελές νεανικό συγκρότημα «Γης Μαδιάμ» με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια, με ελεύθερη είσοδο. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ακούσματα παραδοσιακής μουσικής την οποία προσεγγίζουν με μια νεανική διάθεση, με στόχο να κάνουν το κοινό τους να την αγαπήσει όσο και οι ίδιες. Μέσα από έντονες πολυφωνικές πινελιές διασκευάσουν παραδοσιακά τραγούδια αλλά και δημιουργίες σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Παράλληλη δράση στις σχετικές εκδηλώσεις, η ελεύθερη είσοδος για το κοινό την ίδια μέρα από τις 20:00 έως τις 23:00, στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου.

Στις 21:30, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, διοργανώνει στο αίθριο του Μουσείου μουσική εκδήλωση με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Συμμετέχουν: Γιώργιος Καραβελάκης, κιθάρα-τραγούδι· Νέλλη Αμαραντίδου, τραγούδι· Γιώργοs Τζιαφέττας, πιάνο.

Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο στη μόνιμη & τις περιοδικές εκθέσεις από τις 18.00 έως τις 21:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα