Άρχισαν τα «όργανα» στη ΝΔ – Κόλαφος το σαμαρικό antinews για Μητσοτάκη

Σε θέσεις μάχης για νέο «εμφύλιο» φαίνεται πως μπαίνουν οι «γαλάζιες φατρίες», με το φθινόπωρο που πλησιάζει να δείχνει ότι θα είναι ιδιαίτερα «καυτό» για τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Πειραιώς.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα απανωτά χτυπήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από γνωστή ιστοσελίδα που πρόσκειται στον Αντώνη Σαμαρά, η οποία – παρά τη θερινή ραστώνη – απασφάλισε για ακόμη μια φορά κατά του πρωθυπουργού.

Ο λόγος για το antinews.gr,

το οποίο σε άρθρο του με τίτλο «Tύφλα να’ χει… ο Τσίπρας» εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «χρειάστηκε μόλις ένας μήνας για να καταρρεύσει το προσωπείο του δήθεν ηθικού ηγέτη που έψαχνε απεγνωσμένα η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».

Όπως αναφέρει η σαμαρικής αποχρώσεως ιστοσελίδα, «δυστυχώς όσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτακής κοπιάζει να μας πείσει για το αντίθετο μέσω των κυβερνητικών επικοινωνιακών πομφολύγων που αναπαράγονται σε εκνευριστικό βαθμό από φιλικά ΜΜΕ, η πραγματικότητα δεν διαστρεβλώνεται. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες, η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει αυτό που γράφαμε τις προάλλες. Ότι πρόκειται για… συριζαίους με γραβάτες».

«Και το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν κι αυτοί όπως οι προηγούμενοι το δικό τους καθεστώς στελεχωμένο από δικά τους παιδιά. Με το που ο Μητσοτάκης και η παρέα του έκατσαν στις αναπαυτικές καρέκλες της εξουσίας αίφνης ξέχασαν τις πομπώδεις προεκλογικές υποσχέσεις περί αριστείας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και καταπολέμησης του νεποτισμού. Η αρχή έγινε από τον ίδιο, ο οποίος πήρε για δεξί του χέρι στο Μαξίμου τον ανηψιό του. Ακολούθησε η διατήρηση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, που υποτίθεται ότι θα καταργούσε», υπογραμμίζει το antinews και συνεχίζει στο ίδιο ύφος:

«Έπειτα είδαμε τοποθετήσεις «κολλητών» υπουργών σε διευθυντικές θέσεις, όπου μπροστά τους ο Καρανίκας είναι τέρας μορφώσεως. Επιπρόσθετα τοποθετήθηκαν είτε ως υπουργοί είτε ως γραμματείς διάφοροι διαχρονικοί υποστηρικτές της Αγίας Οικογένειας. Και για κερασάκι στην τούρτα ο Μητσοτάκης μας επιφύλασσε την πρότασή του για την ΕΡΤ. Επιτέλους… η αξιοκρατία χτυπάει κόκκινο στην ΕΡΤ!!!».

Συνεχίζοντας τη σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, η φιλοσαμαρική ιστοσελίδα αναφέρει: «Έλεος, ούτε ο Τσίπρας δεν τόλμησε να προτείνει για την ηγεσία της ΕΡΤ τον πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματός του. Ο Μητσοτάκης, ωστόσο, που προεκλογικά διατράνωνε ότι θα εξαλείψει τα φαινόμενα ευνοιοκρατίας, το τόλμησε. Και για να μην μείνει παραπονεμένος ο Τσιόδρας που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, τον βόλεψε κι αυτόν στο Μαξίμου, όπως βόλεψε και την Αντωνίου στη Θεσσαλονίκη».

«Πραγματικά μένουμε άναυδοι. Tύφλα να’ χει… ο Τσίπρας», καταλήγει το δημοσίευμα.

Και το επίμαχο άρθρο δεν είναι το μοναδικό χτύπημα, καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες «απασφάλισε» ξανά κατά του κ. Μητσοτάκη, με αφορμή την απόφαση περί διορισμού της Γιάννας Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί πως ο εν λόγω ιστότοπος ήταν ο πρώτος που σήμανε τη λήξη του «μήνα του μέλιτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με τη φράση «ο μήνας του μέλιτος της κυβέρνησης τελειώνει άδοξα».

Ένας ακόμα παράγοντας που συνέτεινε στο χάσμα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, ήταν η απόφαση του πρώτου να προτείνει τον Μαργαρίτη Σχοινά (και όχι τον πρώην πρωθυπουργό) για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως άλλωστε είχε επισημάνει το ρεπορτάζ του altsantiri.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα