Στ. Θεοδωράκης: Να πάψουμε να διαχωρίζουμε τη βία σε "δική μας" και "βία των άλλων"

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως η βία από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα.

"Είναι αυτονόητη η καταδίκη των επεισοδίων και η συμπαράστασή μας στον Γιάννη Μπουτάρη. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε λίγο παραπάνω. Να πάψουμε να σκεφτόμαστε τη βία τη δικιά μας και τη βία των άλλων. Η βία ειναι μία, ανεξάρτητα του τι δηλώνει ο καθένας". σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM

και τον Βασίλη Λυριτζή.

Αναφερόμενος στα όσα υποστηρίζουν αυτοί που επικροτούν την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε :"Τίποτα από αυτά που κατηγορούν οι ακροδεξιοί τον Γ.Μπουτάρη δεν υπάρχει. Το gay pride που λένε ότι έδωσε άδεια ο Δήμος να χρησιμοποιήσει την πλατεία, είναι στην πραγματικότητα σε ένα μήνα. Αντίθετα, ο δήμαρχος ένωσε τους Πόντιους εκείνη τη μέρα σε μια μεγάλη εκδήλωση".

Σχετικά με τη στάση του δημάρχου Άργους απέναντι στο περιστατικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: "Δεν μπορεί ένας Δήμαρχος, που ειναι και στέλεχος σε κόμμα, να πανηγυρίζει για την επίθεση στον Μπουτάρη. Η ΝΔ οφείλει να πράξει παραδειγματικά".

"Ο κ.Τσίπρας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Να θυμηθούμε τον διχαστικό του λόγο λίγο πριν ανέβει στην εξουσία. Προκάλεσε τέτοιες συμπεριφορές με το "ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε". τόνισε.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας: "Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τα κόμματά μας. Αυτό είναι η πατρίδα μας. Αν μπορούμε να λύσουμε σήμερα κάποιο πρόβλημα προς όφελος της κοινωνίας ή προς όφελος της πατρίδας, πρέπει να το κάνουμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα