Συνολικά 130 ιστιοπλόοι συμμετείχαν στον "2ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανδρέας Γιαννόπουλος" στον Θερμαϊκό

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο διήμερος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας "Ανδρέας Γιαννόπουλος" που πραγματοποιήθηκε στον Θερμαϊκό κόλπο με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης στις 19 & 20 Μαΐου 2018.

Αθλητές, Προπονητές, Γονείς και Παράγοντες της Ιστιοπλοΐας από όλους τους Ναυτικούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης

αγωνίστηκαν για ένα κοινό σκοπό, την διάδοση και στήριξη του έργου του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Όλα τα χρήματα από τις συμμετοχές δόθηκαν σε εκπροσώπους του Οργανισμού, ενώ παράλληλα και τις δύο ημέρες λειτουργούσε bazaar στους χώρους του Ι.Ο.Θ.

Οι 130 ιστιοπλόοι με σύμμαχο τους τον καλό καιρό και τον ευνοϊκό άνεμο, σήκωσαν τα πανιά τους και αγωνίστηκαν για δύο ημέρες, ακολουθώντας τις διαδρομές, τόσο στα ανοιχτά του Κόλπου όσο και πολύ κοντά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης δίνοντας την ευκαιρία στους περιπατητές κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης, να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αγωνιζόμενων Ιστιοπλόων, όλων των ηλικιών, οι οποίοι προσέφεραν μοναδικό θέαμα με τις τεχνικές τους στην πλοήγηση των σκαφών.

Εντύπωση έκανε η συμμετοχή του Ολυμπιονίκη και πολλές φορές Παγκόσμιου και Πανευρωπαϊκού Πρωταθλητή Κώστα Τριγκώνη με σκάφος Catamaran A Class Foiling. Την συγκεκριμένη κατηγορία την είδαν για πρώτη φορά οι άλλοι ιστιοπλόοι των αγώνων.

“Η θάλασσα δεν είναι το όριο αλλά η φυσική προέκταση των δραστηριοτήτων της ζωντανής αυτής πόλης, της Θεσσαλονίκης μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΟΘ κ. Κωστής Χαντζαρίδης και συνέχισε λέγοντας :“ Ιδιαίτερα συγχαρητήρια θα πρέπει να δώσουμε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων η οποία με τους κατάλληλους χειρισμούς κατάφερε να δώσει στον αγώνα τον χαρακτήρα γιορτής. Ευχαριστούμε όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή, με όποιο τρόπο και εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας στους χορηγούς της εκδήλωσης”

Η πιο χαρούμενη στιγμή για όλους ήταν η τελετή απονομής των Επάθλων στους Νικητές των Αγώνων που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Θ. παρουσία μεγάλου πλήθους αθλητών και βεβαίως γονέων οι οποίοι βρίσκονται πάντα κοντά στις προσπάθειες των παιδιών τους! Σε όσους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Χρυσή Ολυμπιονίκης , Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής ΝΔ στην Α΄Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην Γ.Γ Δημοσίων Εργων κ. Στράτος Σιμόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα