Προχωρά η αξιοποίηση του πρώην "Maison Crystal" - Το σχέδιο του Δ. Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα

Στην αξιοποίηση του πρώην "Maison Crystal" προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, ύστερα και από την φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο στους χώρους του κτιρίου.

Ο δήμος θα προχωρήσει στην εκμίσθωση του χώρου με πλειοδοτικό διαγωνισμό, προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ως αναψυκτήριο. Παράλληλα, σύμφωνα με το σχέδιο της δημοτική αρχής, στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal" θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία χρόνια το

κτίριο, ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης, είχε εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα άστεγοι να βρίσκουν καταφύγιο στο εσωτερικό του.

Η κανονιστική περιλαμβάνει τα σημεία στα οποία θα επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν τόσο στο περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal", όσο και στα τέσσερα περίπτερα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, για την εκμίσθωη των οποίων επίσης θα ακολουθήσει διαγωνισμός.

Ο κανονισμός διάθεσης κοινοχρήστου χώρου στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Interni καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο των περιπτέρων στη Νέα Παραλία, θα τεθεί προς ψήφιση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τα οκτώ γυάλινα περίπτερα της Νέας Παραλίας θα εκμισθωθούν τα έξι και στα τέσσερα θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

«Η κανονιστική απόφαση αν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, θα πάει στην Αποκεντρωμένη και μετά θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Θα κρατήσει δύο με τρεις μήνες για να προχωρήσει η διαδικασία και να εκμισθωθούν λόγω του ότι μεσολαβεί το Πάσχα. Η κανονιστική πέρασε σε διαβούλευση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εγκρίθηκε και εισάγεται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο», ανέφερε στο thestival.gr, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου.

Πού θα τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα

Σύμφωνα με τον κανονισμό στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal" με πρόσωπο προς την παραλία, επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εντός της επιφάνειας που εμφανίζεται με σκίαση στο σχέδιο που ακολουθεί, με την προϋπόθεση ότι το μέγιστο εμβαδόν που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα δεν θα υπερβαίνει το 60% της γραμμοσκιασμένης αυτής έκτασης και θα καθοριστεί βάσει της δυναμικότητας της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης μαζικής εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσει στο ακίνητο, ενώ στον υπολειπόμενο υπαίθριο χώρο επιτρέπεται η κατασκευή υπαίθριων διαμορφώσεων.

Στον περιβάλλοντα χώρο του πρώην "Maison Crystal" με πρόσωπο προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου, επιτρέπεται η στάθμευση ιδιωτικών οχημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών της επιχείρησης μαζικής εστίασης που πρόκειται να λειτουργήσει στο ακίνητο, εντός της επιφάνειας που εμφανίζεται με σκίαση στο σχέδιο, που ακολουθεί.

Πρώην "Maison Crystal"

Στον περιβάλλοντα χώρο των τεσσάρων Περιπτέρων επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις επιφάνειες που εμφανίζονται με σκίαση στα σχέδια, που ακολουθούν και, συγκεκριμένα στα περίπτερα του Μεσογειακού Κήπου, του Κήπου των Ρόδων και δύο περιπτέρων στον Κήπο του Νερού.

Περίπτερο στον Κήπο του Νερού

Περίπτερο στον Κήπο του Νερού

Περίπετρο στο Κήπο των Ρόδων

Περίπτερο στον Κήπο της Μεσογείου

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον περιβάλλοντα χώρο των περιπτέρων του κήπου του Απογευματινού Ήλιου, του Κήπου της Άμμου, του κήπου των Εποχών και του Κήπου των Γλυπτών.

Υπενθυμίζεται ότι δημιουργία αναψυκτηρίων και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα περίπτερα της Νέας Παραλίας είχαν προκαλέσει αντιδράσεις των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα