Πατέρας στρατιωτικού: Νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια για τον γιο μου

Υπερήφανος για τον γιο του δήλωσε σήμερα ο πατέρας ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που συνελήφθησαν και κρατούνται σε τουρκική φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε χαρακτηριστικά: «Τον θεωρώ έναν ήρωα… Είμαι περήφανος για το παιδί μου». Ερωτηθείς για την σωματική και την ψυχολογική κατάσταση των δύο στρατιωτικών είπε ότι «είναι καλά στην υγεία τους και διακατέχονται από το αίσθημα της ελπίδας».

Μάλιστα,

αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης, ανέφερε πως είναι καλές και ότι «δεν τους ασκήθηκε καθόλου βία σωματική ή ψυχολογική». «Μένουν στο ίδιο κελί, έχουν ζεστό νερό, τουαλέτα, συνεννοούνται στα αγγλικά και τρεις φορές την ημέρα σιτίζονται. Έχουν έναν προαύλιο χώρο όπου μπορούν να βγαίνουν» πρόσθεσε.

Ο πατέρας του στρατιωτικού σημείωσε ότι ενημερώθηκε για τη σύλληψη του γιου του την επόμενη ημέρα του περιστατικού, ότι δεν έχει μιλήσει με πολιτικούς και ότι η ενημέρωση των οικογενειών γίνεται από τα υψηλά κλιμάκια του στρατού.

Ερωτηθείς πότε εκτιμά ότι θα δοθεί τέλος στην περιπέτεια των δύο στρατιωτικών απάντησε ότι από αυτά που ακούει εισπράττει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος. «Οπλίζομαι με υπομονή και ψυχραιμία» είπε για να καταλήξει: «Πρέπει να κρατηθούμε δυνατοί για να είναι δυνατά και τα παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα