Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, στις 08:00, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Εταιρία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ )Α.Ε. , θα συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο στην οδό Εγνατία, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας.

Οι

συμβασιούχοι θα διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες απολύσεις τους από τη Διοίκηση της θυγατρικής ανωνύμου εταιρείας, για τις οποίες ενημερώθηκαν μόλις χθες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, επισημαίνουν πως πρόκειται για 90 συμβασιούχους, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται στην ΕΥΑΘ «από οκτώ έως και 19 έτη(!)καλύπτοντας όλο το φάσμα των καθημερινών βασικών αναγκών της εταιρείας, βλέπουμε σήμερα την πόρτα της εξόδου και οδηγούμαστε εμείς και οι οικογένειες μας στην ανεργία και την αβεβαιότητα».

«Απέναντι στη σκληρή πολιτική δίωξη της διοίκησης της ΕΥΑΘ και την πρωτοφανή αντεργατική και αντισυναδελφική στάση του Σωματείου των Εργαζομένων που για τους... δικούς του λόγους επέλεξε να συνταχθεί και να συμπορευτεί με την εργοδοσία, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον δικό μας αγώνα για την τελική δικαίωση», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει σημειώνοντας πως «η εξέλιξη αυτή δεν μας δίνει άλλα περιθώρια. Όλοι μαζί, με τις οικογένειες μας ενάντια στην άδικη και παράλογη στάση της διοίκησης και της "αριστερής" κυβέρνησης" αναφέρουν στην ανακοίνωση των συμβασιούχων εργαζόμενων της ΕΥΑΘ».

Αργότερα το μεσημέρι, στις 13:00, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν τασσόμενα κατά των πλειστηριασμών. Αναμένεται στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα