ΕΔΕ από το ΥΠΕΘΑ για το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς διέταξε το Πεντάγωνο με στόχο να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Όπως ανέφερε ο Alpha, θα συγκεντρωθούν στοιχεία και μαρτυρίες από όλους τους εμπλεκόμενους. Παράλληλα, τρέχει μια σημαντική έρευνα με τη συνδρομή της ΕΥΠ. Ερευνούν τα τρία κινητά των δύο στρατιωτικών για να εντοπίσουν το στίγμα τους από τη στιγμή που τα πήραν στα χέρια τους και ξεκίνησαν

τις περιπολίες μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν, αλλά και μετά . Πότε δηλαδή απενεργοποιήθηκαν και αν ενεργοποιήθηκαν ξανά. Στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά μπορούν να δώσουν σημαντικές απαντήσεις και επιχειρήματα στην ελληνική πλευρά.

Λένε επίσης πως είναι εξαιρετικά κρίσιμο να μεταβεί στην Τουρκία τεχνικός πραγματογνώμονας από την πλευρά της Ελλάδας, για να λάβει μέρος στην έρευνα που διεξάγεται στα εργαστήρια της Άγκυρα και αφορά στα κινητά.

Σύμφωνα με τον Alpha, στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικρατεί ανησυχία αλλά και δυσαρέσκεια για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο θέμα των δύο στρατιωτικών. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι η Τουρκία θα καταλάβει στο τέλος πως δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

«Αν είχαν βρει κάτι επιλήψιμο στα κινητά είναι βέβαιο ότι από την πρώτη στιγμή θα το έκαναν σημαία. Θα το έδιναν στα δικά τους Μέσα για να κατηγορήσουν τόσο τους ίδιους όσο και το ελληνικό κράτος» έλεγε πριν από λίγο ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα