Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το ιστορικό 31-0 - Ακόμη... κλέβει ο Γκος

Το 26-0 της κανονικής περιόδου ακολουθήθηκε από το 2-0 επί του Κολοσσού H Hotels και αυτό από το 3-0 επί του ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε στο 31-0 και ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League αφού με το ίδιο

ρεκόρ είχε αρχίσει ο Ολυμπιακό τη σεζόν 2010-11 πριν ηττηθεί στον 1ο τελικό των πλέι οφ από τους “πράσινους” με 70-75 στο ΣΕΦ. Αυτό το ιστορικό ρεκόρ ισοφάρισε και θέλει πια να καταρρίψει ο Παναθηναϊκός Superfoods.

Παράλληλα με τη σημερινή νίκη του εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League για 16η συνεχόμενη χρονιά και 23η φορά στα 26 χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος καθώς απουσίασε από αυτούς μόνο το 1994, το 1997 και το 2002.

Σε ατομικό επίπεδο...

*Ο Νικ Καλάθης έφτασε σε ένα ακόμη ρεκόρ καριέρας μέσα από αυτή τη σειρά αγώνων. Μετά τα 12 συνολικά και πέντε επιθετικά ριμπάουντ του στον 1ο ημιτελικό, βελτίωσε κατά έναν πόντο την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στη Stoiximan.gr Basket League. Είχε 27 έναν περισσότερο από το προηγούμενο που κατά σύμπτωση είχε σημειώσει στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι αφού είχε 26 στον 3ο ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο διεθνής γκαρντ ισοφάρισε και το ρεκόρ καριέρας του στα τρίποντα, ευστοχώντας πέντε φορές από τα 6,75. Πέντε είχε και πρόπερσι και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ, εντός έδρας (5/7). Με τα πέντε που είχε σήμερα, ξεπέρασε τα 150 εύστοχα στην κατηγορία (153/476).

Ακόμη ο Καλάθης με τις εννιά ασίστ που μοίρασε στην Πυλαία, έγινε ο 10ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τις 900.

*Ο Τζέιμς Γκιστ έφτασε για 2η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα σε “double-double” έχοντας 11 πόντους και 12 ριμπάουντ και μετά από εκείνο του εντός έδρας παιχνιδιού με το Λαύριο Megabolt (11 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Ο Αμερικανός με τις δύο τάπες του, έφτασε τις 90, προσπέρασε τον Μάικ Μπατίστ που είχε 88 και έφτασε τον Ζέλικο Ρέμπρατσα στην 6η θέση των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού Superfoods. Οι δυο τους μοιράζονται την 3η θέση της αντίστοιχης λίστας των ξένων παικτών των “πράσινων”.

*Ο Κρις Σίνγκλετον ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ περιόδου με τα εννιά ριμπάουντ όσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

*Mε τους οχτώ πόντους του, ο Ματ Λοτζέσκι ξεπέρασε τους 1.300 στην κατηγορία.

Ακόμη... κλέβει ο Γκος

*Ο Φιλ Γκος έκανε έξι από τα εννιά κλεψίματα της ομάδας του και ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Από έξι είχαν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης στην 5η και ο Μακένζι Μουρ στην 11η αγωνιστική.

Στατιστικά ο Αμερικανός έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του στο ranking με 25 βαθμούς όσους είχε κόντρα στον Ολυμπιακό στο “PAOK Sports Arena”.

*Με τα δύο επιθετικά ριμπάουντ του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έφτασε τα 166 με τον ΠΑΟΚ, ξεπέρασε τον Κώστα Βασιλειάδη που είχε 164 και μπήκε στην πρώτη 5άδα της σχετικής λίστας στην ιστορία του Δικεφάλου του Βορρά.

Ακόμη ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, με τους έξι πόντους του ξεπέρασε τους 1.300 στη Stoiximan.gr Basket League.

*Τους 1.700 ξεπέρασε ο Θοδωρής Ζάρας που είχε οχτώ πόντους στον 3ο ημιτελικό.

*Με τα τέσσερα αμυντικά του ριμπάουντ, ο Ουσμάν Κρουμπάλι ξεπέρασε τα 200 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Πηγή: esake.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα