Έκτακτη επικαιρότητα: Ζάκυνθος: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 70χρονου ημεδαπού

15:29 30/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η ανθρωποκτονία του 70χρονου ημεδαπού την Κυριακή (27.05.2018), το βράδυ στη Ζάκυνθο.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, συγγενικού προσώπου του 70χρονου.
Ειδικότερα από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι

ο 26χρονος το βράδυ της Κυριακής (27.05.2018) στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο (επαναληπτική καραμπίνα) τον 70χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του.
Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
ΠΗΓΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΓΕΠΑΔ Ιονίων Νήσων

σ.σ. Την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας, αποτελεί η σημερινή ομολογία του 26χρονου-Αλβανικής υπηκοότητας-γιου του 70χρονου ημεδαπού που βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητο του, στην άκρη του δρόμου στην περιοχή των Βολιμών, το βράδυ της Κυριακής 27ης Μαΐου, ότι, αυτός ήταν ο δολοφόνος (με τρεις βολές από πολύ κοντινή απόσταση με κυνηγετικό όπλο) του πατέρα του, (συνταξιούχος ταχυδρομικός, κάτοικος εν ζωή Άνω Βολιμών, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία και την δικαιοσύνη).
Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα παιδιά του 70χρονου, από τρεις διαφορετικούς γάμους και από μητέρα Αλβανίδα, ενώ έχει έναν μεγαλύτερο ετεροθαλή αδελφό, από ημεδαπή μητέρα και δύο ακόμα ετεροθαλή ανήλικα αδέλφια, από μητέρα Ρουμάνα.
Μάλιστα, υπάρχουν και μια σειρά από…ανατριχιαστικές πληροφορίες, για τα ακριβή κίνητρα της πράξης του 26χρονου, ο οποίος φέρεται-σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου- να ανέφερε κατά την ομολογία του και συγκεκριμένα, ένα ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησής του από τον πατέρα του, όπως- σε συστηματική βάση- και των δύο ανήλικων αδελφιών του, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, που μάλλον ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του, καθώς όπως προκύπτει πήγε αποφασισμένος στο σημείο που έγινε το κακό.
Να αναφερθεί ότι τις υποψίες της αστυνομίας, εκτός από τις αντιφάσεις που είχαν κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, ο 26χρονος δράστης και η μητέρα του, βάσει των ίδιων πληροφοριών, κίνησε και το γεγονός, πως και οι δύο, δεν παρέστησαν στην κηδεία του 70χρονου, ενώ τέλος, όπως έγινε γνωστό, πάνω στο θύμα βρέθηκαν βουλγαρικά και ρουμανικά χαρτονομίσματα.
Να σημειωθεί ότι για την τύχη των δύο ανήλικών, που έμειναν ορφανά, καθώς η μητέρα τους, από τον τρίτο γάμο του 70χρονου, έχει πεθάνει, θα μεριμνήσει η επίσημη πολιτεία.
Εκ των πραγμάτων είναι μεγάλο το σοκ στην μικρή τοπική κοινωνία του νησιού-και όχι μόνο- όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοιου είδους υποθέσεις.
Τέλος, ο 26χρονος, που έχει δηλωθεί ως Αλβανός υπήκοος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει προηγηθεί, σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, με αναμενόμενη εξέλιξη να διαταχθεί η προφυλάκιση του, ενώ δεν αποκλείεται στην συνέχεια να βγουν στο «φως» της δημοσιότητας και άλλα σημαντικά στοιχεία για αυτή την συγκλονιστική υπόθεση.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα