Ο Δ. Τζανακόπουλος για δηλώσεις Αμερικανού πρέσβη για ΟΛΘ: Δεν υπάρχει κάτι ασαφές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό

Απάντηση στις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάϊατ για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως ο πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι ασαφές ποιοι είναι οι επενδυτές.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κάτι ασαφές στον συγκεκριμένο

διαγωνισμό, έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, που είναι εγκεκριμένες και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της κοινοτικής νομοθεσίας για τους διαγωνισμούς». «Ένας αδιάβλητος καθαρός δημόσιος διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η επένδυση στο λιμάνι θα προχωρήσει κανονικά», δήλωσε ο κ.Τζανακόπουλος σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη συνεδρίαση του Eurogroup και την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την παρουσία και κυβερνητικών βουλευτών στα συλλαλητήρια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σχολίασε πως το γεγονός ότι υπάρχει αγωνία στις τάξεις της κοινωνίας για συγκεκριμένες ρυθμίσεις είναι θεμιτό και εύλογο και κατανοητό και πως «αυτό που πρέπει να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να εξηγούμε με τον πιο αναλυτικό τρόπο τα κέρδη από τις διαπραγματευτικές μας προσπάθειες».

Τόνισε ότι «αν συγκρίνει κανείς τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για μικρή ΔΕΗ με τη δική μας συμφωνία, είναι η μέρα με τη νύχτα», για να προσθέσει ότι η ΔΕΗ διατηρεί το 90,9% του παραγωγικού δυναμικού της και πως πωλεί μόνο τρεις μονάδες, που αποτελούν περίπου το 20% της λιγνιτικής της παραγωγής και πως πρόκειται για συμφωνία εναρμονισμένη με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. «Κατανοητές και εύλογες οι αγωνίες, αλλά στο επίπεδο των επιχειρημάτων είμαστε σε μια πολύ καλή θέση για να μπορέσουμε να εξηγήσουμε τι πετύχαμε στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση» τόνισε.

Σε ερωτήματα για την τροπολογία που αφορά στην αύξηση του ποσοστού απαρτίας για την απεργία στις περιπτώσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, είπε ότι η κυβέρνηση έχει προθεσμία να νομοθετήσει περίπου έως τις 10-12 Ιανουαρίου και πως έως τότε θα έχει κατατεθεί και η σχετική ρύθμιση, που με βάση και την ενημέρωση που έχει κάνει το υπουργείο Εργασίας, αποσύρθηκε για λόγους διαδικαστικούς, αλλά και για λόγους νομοθετικών βελτιώσεων.

Για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε, ότι στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής λειτουργίας, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων είναι εύλογες και θεμιτές και πολλές φορές απαραίτητες.

Ανέφερε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση κατάφερε στην διαπραγμάτευση, να εξασφαλίσει μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις, που μπορούν και να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους δύναμη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τη συμφωνία για επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων από την 1/9/2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα