Ν. Νυφούδης: Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι για να αφεθεί στην τύχη της

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης από τα... θρανία!

Από την περίοδο που ήταν μαθητής ασχολήθηκε με τα συμβούλια νεολαίας, αργότερα διεκδίκησε την ψήφο των συμπολιτών του στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και μετά βρέθηκε στο πλευρό της τότε υποψήφιας Νομάρχη Θεσσαλονίκης,

Βούλας Πατουλίδου ως υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος.

Υπήρξε δυο φορές υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, δημιουργώντας την δική του παράταξη αποτελούμενη από νέους ανθρώπους και έμπειρους αυτοδιοικητικούς και σήμερα διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του για τον δήμο Θεσσαλονίκης, αφού «κατεβαίνει» υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Βούγια.

Ο λόγος για τον Νίκο Νυφούδη ο οποίος εδώ και περίπου δέκα ημέρες ορκίστηκε βουλευτής του Ποταμιού και με την ορκωμοσία του επανασυστάθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που είχε διαλυθεί μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά. «Το Ποτάμι μπορεί ν΄ απέκτησε ξανά Κοινοβουλευτική Ομάδα, όμως, δεν έπαψε όλο αυτό το διάστημα να έχει φωνή στο Κοινοβούλιο. Οι πολίτες της Β΄ Θεσσαλονίκης είχαν επιλέξει «Ποτάμι», επομένως, η επιστροφή της έδρας αποτελεί δικαίωση πρωταρχικά δική τους. Τώρα, συμπαγές και με φωνή, πιο καθαρή από ποτέ, θα συνεχίσει δυναμικά το έργο του, δηλαδή την υπεράσπιση της φωνής της λογικής στη Βουλή» αναφέρει ο κ. Νυφούδης στο thestival αναφορικά με την επανασύσταση της ΚΟ.

«Έμφαση στους νέους»

Ο Νίκος Νυφούδης είναι μια γνώριμη φυσιογνωμία στους Θεσσαλονικείς αφού όταν δεν βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου διατηρεί την επιχείρησή του, καθημερινά περπατά στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης. Ακόμα και σήμερα, που είναι βουλευτής και έχει αυξημένες υποχρεώσεις επιλέγει να κυκλοφορεί χωρίς αστυνομική συνοδεία, να συζητά με τους πολίτες και να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ηλεκτρικά πατίνια. Καταθέτει προτάσεις για την Θεσσαλονίκη της επόμενης ημέρας, εντοπίζει τα προβλήματα της πόλης και επιδιώκει την αντιμετώπισή τους. Μιλώντας για το συγκρητικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για το πολυπολιτισμικό παρελθόν της, την εξωστρέφεια που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια από την διοίκηση Μπουτάρη και τους νέους ανθρώπους, τα χιλιάδες νέα «κύτταρα» της Θεσσαλονίκης. «Η Θεσσαλονίκη διαθέτει το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο και άλλες εκπαιδευτικές δομές. Οι χιλιάδες αυτοί νέοι άνθρωποι πρέπει να ενεργοποιηθούν, να “ξυπνήσουν” την δημιουργική πλευρά τους και να συνεισφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του στην διαμόρφωση της ταυτότητας του μέλλοντος της πόλης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νυφούδης.

Ως επιχειρηματίας με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό εστιάζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας που «μπλοκάρει» τις επενδύσεις σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο είναι η ελληνική... γραφειοκρατία. «Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότησή της, την αναδιάρθρωση της οικονομίας της. Στο Ποτάμι ανέκαθεν υποστηρίζουμε ότι, για να βγούμε από την κρίση, πέρα από τις δομικές αλλαγές του κράτους, απαιτείται να εργαστούμε με σκοπό τη δημιουργία διατηρήσιμων θέσεων εργασίας, τη μείωση των οικονομικών βαρών της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τέλος την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Αν και βουλευτής μόλις λίγων ημερών μπήκε για τα καλά στα... βαθιά νερά του Ποταμιού, αφού τρεις μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία του πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία στο βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που πρόσφατα κατέθεσε η ΝΔ, ενώ την περασμένη Δεύτερα ως εκπρόσωπος του Ποταμιού ζήτησε την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Θέλει να τον... σταυρώσουν

Τις τελευταίες μέρες βρίσκεται μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αποδεικνύοντας πως η ενασχόλησή του με την πολιτική και ειδικότερα την Θεσσαλονίκη δεν είναι ευκαιριακή, συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Σπύρο Βούγια και την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» μια υποψηφιότητα την οποία ανακοίνωσαν από κοινού πριν λίγους μήνες ως αυτοδιοικητικό δίδυμο πλασάροντας κάτι καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει κανείς την παράταξή τους αλλά και να «σταυρώσει» τον ίδιο στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής απαντά:

«Γιατί η πόλη σήμερα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη τον Σπύρο Βούγια. Έναν άνθρωπο με προτάσεις, μελέτες, ιδέες που ασχολείται με την πόλη συστηματικά και μεθοδικά. Η Θεσσαλονίκη σε αυτές τις εκλογές δίνει ραντεβού με το παρελθόν και το μέλλον της. Η ανέγερση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος, η αξιοποίηση του Λιμανιού και του αεροδρομίου, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, οι αναπλάσεις εντός και έκτος κέντρου, οι μεγάλοι χώροι πρασίνου που θα γίνουν, η συνέχιση της εξωστρέφειας που πέτυχε η διοίκηση Μπουτάρη είναι μόνο λίγα από αυτά που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της. Ο Σπύρος Βούγιας είναι ο κατάλληλος δήμαρχος για να οδηγήσει την πόλη ακόμα πιο μακριά και ψηλά. Εργάζομαι με τον Σπύρο εδώ και πολλά χρόνια. Δουλεύουμε ιδέες, εκπονούμε μελέτες, υλοποιούμε projects, ξέρουμε τα κακώς κείμενα και μπορούμε να τα διορθώσουμε. Στις εκλογές της Κυριακής διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου με την ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη με μοναδικό σκοπό την ΝΙΚΗ της Θεσσαλονίκης” καταλήγει ο κ. Νυφούδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα