2ο "Olympic Run Day": Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τη Διεθνή Ολυμπιακή Μέρα τρέχοντας!

Με ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει και φέτος η Θεσσαλονίκη την Ολυμπιακή Μέρα, η οποία είναι στις 9 Ιουνίου.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Ολυμπιακό Μουσείο που βρίσκεται στην πόλη και είναι το μοναδικό στη χώρα, διοργανώνει το «Olympic Run Day».

Πρόκειται για ένα γεγονός

το οποίο θα λάβει χώρα για δεύτερη χρόνια στη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο να στείλει το μήνυμα του υγιούς τρόπου ζωής καθώς επίσης και το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και αθλητικά σωματεία και σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επίτιμος πρόεδρος του Μουσείου, Στέλιος Αγγελούδης, υπογράμμισε τη σημασία της διοργάνωσης και τόνισε πως τείνει να γίνει θεσμός.

Κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες να λάβουν μέρος στο «2ο Olympic Run Day» ώστε μαζί με τους Ολυμπιονίκες και τους αθλητές που επίσης θα τρέξουν, να στείλουν το μήνυμα για έναν διαφορετικό αθλητισμό και να στηρίξουν τις Ολυμπιακές αξίες.

Στη συνέντευξη τύπου το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του μουσείου τοσο για την προσφορά του όσο και για την ίδια την πόλη. «Σήμερα, η Ολυμπιακή ιδέα που ο αθλητισμός έχει ξεφύγει από τα όρια του ερασιτεχνισμού, είναι να ζούμε καλύτερα», ανέφερε επίσης ο κ. Μπουτάρης σχετικά με τον μεγάλο αγώνα της 9ης Ιουνίου και σημείωσε την ανάγκη ο κόσμος να μετέχει σε τέτοιες δραστηριότητες αλλά και να αθλείται στην καθημερινότητά του.

Από την πλευρά της, η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, υπογράμμισε και εκείνη τη σημασία του Ολυμπιακού Μουσείου αφού όπως είπε, μέσα από αυτό τα παιδιά μαθαίνουν ένα κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας.

Τόνισε επίσης την προσφορά του αθλητισμού στον άνθρωπο σημειώνοντας πως παρέχει έναν άλλο τρόπο ζωής και πως «μέσα σε δύσκολες εποχές, που τίποτα δεν χαρίζεται, μαθαίνεις να αγωνίζεσαι».

Σε ό,τι αφορά το 2ο «Olympic Run Day» τόνισε πως είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για την πόλη και σημείωσε πως ευχής έργων θα ήταν να υπάρχει κάθε μήνα μια αντίστοιχη διοργάνωση στην πόλη, με αναφορά στην υγεία και την κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη ανάγκη από συμβολικούς εορτασμούς όπως είναι το «Olympic Run Day» και τόνισε το ποσο σημαντικό είναι να διαδοθεί το Ολυμπιακό Πνεύμα. «Χωρίς παιδεία και πολιτισμό δεν υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την Ολυμπιακή Μέρα υπογράμμισε πως δεν είναι απλά μια συμβολική εκδήλωση αλλά έχει μια βαθύτερη σημασία. «Ο Ολυμπισμός και αξίες του στις δύσκολες μέρες που περνάμε με τις διεθνείς αναταραχές είμαι πιο χρήσιμος από ποτέ», σημείωσε και κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ, Σπύρος Κέλλης υπογράμμισε και εκείνος τη σημασία αυτής της δράσης καθως απευθύνεται και σε παιδιά και τόνισε πως ο ΣΕΓΑΣ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε η διοργάνωση να είναι άψογη.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου και διευθύντρια του «Olympic Run Day», Κυριακή Ουδατζή, οι συμμετοχές στον φετινό αγώνα έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και τόνισε πως στόχος είναι τον επόμενο χρόνο να τριπλασιαστούν σε σχέση με την πρώτη χρόνια.

Αναφορικά με τη φετινή διοργάνωση, είπε πως εκτός από τον αγώνα των 5χλμ με αφετηρία το Ολυμπιακό Μουσείο και σημείο τερματισμού το λιμάνι, θα υπάρχει και αγώνας 1,5χλμ που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο και θα καταλήξει επισης στο λιμάνι.

Ο δεύτερος αγώνας θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

Και οι δυο αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 9 Ιουνίου. Ο αγώνας των 5χλμ θα ξεκινήσει στις 20:00 και εκείνος του 1,5χλμ στις 20:30.

Το 2ο “Olympic Day Run” διοργανώνεται με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, της IOAPA, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, του Δήμου Παύλου Μελά, του Δήμου Καλαμαριάς και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Πανελλήνιου Δικτύου για την Ολυμπιακή Παιδεία στην Εκπαίδευση, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ- Helexpo, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, της Herbalife Διατροφή, του Αθλητικού Ομίλου Αρίων Πανοράματος, του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης “Ειρήνη” και του Proponisis.

Keywords
Τυχαία Θέματα