Κυρ. Μητσοτάκης: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα φύγουν ηττημένοι κι απαξιωμένοι - Οι 6 στόχοι για την αναγέννηση της πατρίδας

Για ένα κατήφορο που διαρκεί περίπου 4 χρόνια» και στο «κλείσιμο μιας γκρίζας εποχής που οι Έλληνες θέλουν να αφήσουν πίσω τους», έκανε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Στη σκιά ενός μεγάλου εθνικού πένθους, με ανοιχτές εθνικές πληγές, η συγκυρία μετατρέπεται σε μια θλιβερή επιλογή μιας αποτυχημένης κυβέρνησης» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα

ανέφερε ότι , «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, το κράτος δικαίου ως τελευταίο καταφύγιο των πιο αδύναμων, μια οικονομία που δημιουργεί δουλειές και ευκαιρίες προόδου για τους πολλούς, αυτά συνθέτουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και κράτους που μπορούμε να υλοποιήσουμε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα για εκλογική νίκη του κόμματός του, σημειώνοντας πως «σε 12 μήνες, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω νωρίτερα κατά μία εβδομάδα στη Δ.Ε.Θ. για να την εγκαινιάσω».

Όπως υποστήριξε, «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κατέστρεψαν ό,τι θετικό υπήρχε από χθες. Θα φύγουν όχι απλώς ηττημένοι, αλλά κυρίως απαξιωμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει, ο διχασμός τελειώνει και η αναγεννημένη Ελλάδα έρχεται».

Αναλύοντας τα σχέδια του κόμματός του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε έξι μεγάλους εθνικούς στόχους «για να αναγεννηθεί η πατρίδα μας»:

«Στόχος 1ος, μια κοινωνία προόδου και αλληλεγγύης που δίνει ευκαιρίες σε όλους.

Στόχος 2ος, μια οικονομία παραγωγική , καινοτόμος, με εθνικό σχέδιο, με οδικό χάρτη για τις επενδύσεις, στροφή της επιχειρηματικότητας στην υγιή δράση.

Στόχος 3ος, ένα πολιτικό σύστημα δημοκρατικό και λειτουργικό.

Στόχος 4ος, μια παιδεία που προετοιμάζει το μέλλον ακολουθώντας την οικονομία. Σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Αξιολόγηση παντού.

Στοχός 5ος, μια χώρα που αντιμετωπίζει το κράτος δικαίου και την ασφάλεια ως προϋπόθεση της δημοκρατίας.

Στόχος 6ος, μια χώρα που δεν ανήκει απλώς στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Επανακτούμε την ισότητα με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε την θέση του ελληνισμού παντού στον κόσμο».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τρέξουμε. Όσο η Ελλάδα ήταν σε κρίση, ο κόσμος αναπτυσσόταν. Η Ελλάδα κινδυνεύει σε αυτή την κρίσιμη χρονική καμπή να μείνει πίσω. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Μπορεί να αναπτυχθεί τα επόμενα 10 χρόνια με ρυθμό 4%».

Συμφώνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «δεν πιστεύουν κάποιοι εταίροι μας ότι υπάρχει βούληση για μεταρρυθμίσεις. Δυσπιστούν και με τη δική μας παράταξη. Κάνουν λάθος. Γυρίζω όλη την Ελλάδα. Υποτιμούν πόσο έχουμε ωριμάσει μέσα από αυτή την περιπέτεια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η μείωση της φορολογίας θα πάρει πολλές μορφές.

«Στον αγρότη θα δώσουμε κίνητρο με φορολογικό συντελεστή 10%», τόνισε ενώ εξήγγειλε δραστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 24%, καθώς και μείωση εταιρικού φόρου και φόρου στα μερίσματα 24% από 40%.

Ακόμα , μίλησε για ισχυρά κίνητρα για την ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων, λέγοντας πως «τα επόμενα δύο χρόνια υλοποιούμε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αναστέλλουμε τον ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τα επόμενα τρία χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι, η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης «θα βελτιώσει τη φορολογική συμμόρφωση. Και οι επιχειρηματίες θα φροντίσουν τους εργαζομένους τους, κάνοντάς τους συμμέτοχους στην επιχειρηματική τους επιτυχία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυρ, Μητσοτάκης, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,kyr, mitsotakis, syrizanel