Η παχυσαρκία στη Βρετανία αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με έρευνες της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, τα άτομα που είναι υπέρβαρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από τον κορωνοϊό από εκείνα που ο δείκτης μάζας σώματός τους κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που επίσης νόσησε από τον covid-19 και έκτοτε μπήκε στη διαδικασία του να χάσει βάρος για να αποτρέψει περεταίρω θέματα με την υγεία του, αποφάσισε ταυτόχρονα να θορυβήσει τους πολίτες για την παχυσαρκία στην Αγγλία.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) γνωστοποίησε ότι το 63% των ενηλίκων στη χώρα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι,

δηλαδή έχουν δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερη του 30. Τα δε άτομα που είναι πιο εύκολο να κινδυνέψουν από τον κορωνοϊό είναι αυτά που έχουν δείκτη μάζας σώματος 30 με 35, ενώ όταν αυτός ξεπερνάει το 40 ο κίνδυνος ανέρχεται στο 90%.

Ο Τζόνσον αποφάσισε, στην προσπάθειά του να περιορίσει το πρόβλημα της παχυσαρκίας, να μειώσει τις διαφημίσεις ανθυγιεινών τροφίμων στη χώρα, κάτι που, σύμφωνα με την Σούζαν Τζεμπ, καθηγήτριας Διαιτολογίας και Υγείας του Πληθυσμού στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, καθώς το πρόβλημα της παχυσαρκίας ήταν κάτι που γνωρίζανε καιρό.

Με αφορμή, λοιπόν, την πανδημία του covid-19, γίνεται στην Αγγλία μια συνολική προσπάθεια για μια πιο υγιεινή ζωή και αποτελεί πλέον προτεραιότητα στα σχέδια της κυβερνήσεως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα