Ξεκινούν οι δοκιμές 3D εκτυπωμένων κινητήρων διαστημικών πυραύλων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεχάστε τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα παιχνίδια. Τώρα η βρετανική εταιρεία Skyrora εκτυπώνει αληθινούς πυραύλους με προορισμό το Διάστημα.

Η εταιρεία Skyrora ξεκίνησε τις δοκιμές ενός νέου 3D-εκτυπωμένου κινητήρα καθώς ετοιμάζεται για την πρώτη εμπορική τροχιακή εκτόξευση. Η εταιρεία πραγματοποιεί τις δοκιμές του νέου βελτιωμένου κινητήρα της σε έναν ειδικό χώρο,

σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο στο Midlothian της Σκωτίας.

Το νέο 3D μοντέλο εκτυπώθηκε από το μηχάνημα Skyprint 2,το οποίο η Skyrora είπε ότι μείωσε στο μισό τον χρόνο παραγωγής και το κόστος.

Η εταιρεία με έδρα το Εδιμβούργο σχεδιάζει τροχιακές εκτοξεύσεις από τη Σκωτία, χρησιμοποιώντας το όχημά της Skyrora XL.

Αυτές θα πραγματοποιηθούν από το διαστημικό λιμάνι SaxaVord που αναπτύσσεται στο Shetland, κατόπιν έγκρισης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι δοκιμές στην τοποθεσία της Skyrora στο Gorebridge θα εκτελούνται κάθε βδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτές θα περιλαμβάνουν μια σειρά δοκιμών «πλήρους διάρκειας» που έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν ό,τι απαιτείται για να φτάσει ένας πύραυλος στην τροχιά της Γης, με 250 δευτερόλεπτα πυροδότησης κινητήρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Volodymyr Levykin δήλωσε στο BBC:

«Τα νέα μοντέλα τρισδιάστατων εκτυπωμένων κινητήρων φέρνουν τη Skyrora πιο κοντά στην αποτελεσματική εμπορική τροχιακή εκτόξευση.

Η νέα τεχνολογία κινητήρων που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Skyrora και η δέσμευση για έναν βιώσιμο σχεδιασμό αποτελούν απόδειξη της καινοτομίας που λαμβάνει χώρα στον διαστημικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Skyrora συνεργάζεται με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να επιταχύνει την έκδοση άδειας τροχιακής εκτόξευσης, την οποία υπέβαλε πέρυσι.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η πρώτη προσπάθεια της Skyrora να φτάσει στο διάστημα έληξε άδοξα λίγο μετά την απογείωση, όταν ο ενισχυτής Skylark L της έπεσε στη θάλασσα.

Η εταιρεία είχε στόχο να στείλει το όχημά της πάνω από 100 χιλιόμετρα (62 μίλια) σε μια πτήση από τη χερσόνησο Langanes στην Ισλανδία.

Όμως, ένα τεχνικό πρόβλημα έστειλε τον πύραυλο μήκους 11 μέτρων ξανά στον ωκεανό, σε απόσταση λίγο πάνω από 500 μέτρα από την εξέδρα εκτόξευσης.

{https://youtu.be/du-0qoKSeY4}

#ΕΚΤΥΠΩΣΗ #ΠΥΡΑΥΛΟΙ #ΗΝΩΜΕΝΟ_ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκινούν, Ηνωμένο Βασίλειο,xekinoun, inomeno vasileio