Προεκλογικό φινάλε για τη ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος

Φινάλε σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ με επιστροφή, μετά από χρόνια, στην πλατεία Συντάγματος, σε μία ανοιχτή συγκέντρωση που η ηγεσία της Πειραιώς ευελπιστεί να εκπέμψει μέσα από την μαζική συμμετοχή πολιτών, μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας για την επίτευξη του εκλογικού στόχου για μία ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ

που θα οδηγήσει σε σταθερή κυβέρνηση τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οποίος θα παραχωρήσει σήμερα το πρωί και την τελευταία προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη στον Σκάι, αναμένεται να αναδείξει στην ομιλία του το σχέδιο της ΝΔ για "μία παραγωγική Ελλάδα που θα αναπτύσσεται με ρυθμούς πιο γρήγορους από αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προσελκύει επενδύσεις σε πολλούς τομείς και θα δημιουργεί πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας".

Σε αυτή την βάση θα ζητήσει από τους πολίτες ισχυρή αυτοδυναμία ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση της ΝΔ "να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές» που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό της πρόγραμμα, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε το 2019.

Μέχρι τελευταία στιγμή η προσπάθεια της ΝΔ για να μην χαθεί καμία δυνητική ψήφος θα επικεντρώνεται σε τρεις κατευθύνσεις: Πρώτα απ' όλα να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός και αίσθηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί ώστε το σύνολο εκείνων που ψήφισαν τη ΝΔ στις εκλογές του Μαίου να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες που όπως επαναλαμβάνει σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, θα είναι άδειες την Κυριακή.

Να αποφευχθεί κάθε ένδειξη αλαζονείας και αυταρέσκειας, με τον κ. Μητσοτάκη να διαμηνύει μάλιστα ότι όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα λάβει το κόμμα του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευθύνη και- όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- "τόσο πιο στέρεα πρέπει να πατάμε στο έδαφος, τόσο πιο πολύ να ακούμε την κοινωνία και τόσο πιο πολύ να είμαστε εμείς οι ίδιοι αυστηροί με τις πολιτικές που εφαρμόζουμε".

Όσο για το τρίτο πεδίο συνδέεται με την προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων από τα δεξιά της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να απευθύνεται διαρκώς σε αυτούς δηλώνοντας μεταξύ άλλων πεπεισμένος ότι «οι πολίτες που έχουν ίσως πιο πατριωτικές ανησυχίες, θα πρέπει να είναι καλυμμένοι από την πολιτική την οποία άσκησε η ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια".

Η φράση "στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε, στις 26 σηκώνουμε τα μανίκια, συνεχίζουμε να χτίζουμε τη νέα Ελλάδα που θα προχωρά σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά", δίνει το στίγμα και της απόλυτης κυβερνητικής ετοιμότητας της ΝΔ.
Είναι άλλωστε έτοιμες όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα και αφορούν στην αρχιτεκτονική μίας νέας κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι και σε σχέση με τα πρόσωπα, ο ίδιος κ. Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη καταλήξει στον βασικό πυρήνα των επιλογών του, για τις οποίες πάντως κάποια γνώση φαίνεται να έχουν ελάχιστοι μόνο πολύ στενοί του συνεργάτες. Η συζήτηση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ξεκινήσει αμέσως μόλις γίνει γνωστό την Κυριακή το εκλογικό αποτέλεσμα και εφόσον αυτό επιβεβαιώσει την δυναμική αυτοδυναμίας που καταγράφηκε στις εκλογές του Μαίου, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που είδαν μέχρι και χθες τα φώτα της δημοσιότητας.

Ω προς την δομή μίας νέας κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε πάντως φρένο σε σενάρια δημιουργίας σειράς νέων υπουργείων, όπως θα συμβεί με το υπουργείο οικογένειας και κοινωνικής συνοχής που θα προκύψει από την απόσπαση ενός τμήματος του υπουργείου Εργασίας.

Δεν θα υπάρξει διαχωρισμός σε άλλα υπουργεία, όπως Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας ή Μεταφορών και Υποδομών, οι αλλαγές θα είναι επιμέρους σε επίπεδο μεταφοράς αρμοδιοτήτων και μάλιστα το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη μέσα από την χθεσινή συνέντευξη στο Μέγκα ήταν σαφές: "Δεν θέλω να δημιουργήσω και έναν πληθωρισμό καινούργιων υπουργείων, διότι και αυτό έχει μια δυσκολία."

#ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΝΤΑΓΜΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεκλογικό, Συντάγματος,proeklogiko, syntagmatos