Μητσοτάκης: Έρχονται 10.000 προσλήψεις στην Υγεία, να πάνε να ψηφίσουν όλοι την Κυριακή

«Υπουργικό συμβούλιο δουλειάς και αποτελέσματος» σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία προεκλογική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, στην οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι κανείς δεν είναι αμετακίνητος και ότι υπουργοί που θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα θα έχουν άλλο χαρτοφυλάκιο.

Έστειλε εξάλλου νέο μήνυμα κατά του εφησυχασμού

και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πάνε να ασκήσουν και πάλι το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη μίας άνετης λειτουργικής πλειοψηφίας της ΝΔ που θα είναι αντίστοιχη εκείνης που είχε στην προηγούμενη Βουλή, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει την φιλοδοξία να είναι ένας διαχειριστής πρωθυπουργός.

«Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι μία τετραετία αλμάτων για την χώρα και τα άλματα ενίοτε σημαίνουν και ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα, λογικές και νοοτροπίες», ανέφερε.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία τονίζοντας ότι θα γίνουν «10.000 νέες προσλήψεις», οι οποίες θα υπάγονται στο πλαίσιο του κανόνα 1 προς 1, αλλά μπορεί οι νέες θέσεις για την Υγεία να κοπούν από άλλους τομείς.

Επισήμανε πάντως ότι το 1 προς 1 «είναι μπούσουλας» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας προσωρινής ευελιξίας λέγοντας: «Δεν είμαστε και σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς. Αν κρίνουμε ότι κάπου πρέπει για ένα-δύο χρόνια, με κάποιο τρόπο, να κάνουμε λίγες παραπάνω προσλήψεις και να τις ισορροπήσουμε στη συνέχεια, αυτό μπορούμε να το κάνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το πρώτο νομοσχέδιο μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα αφορά στην επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο στην νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών πρωτοβουλιών και των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων, το οποίο θα ψηφιστεί πριν ή αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Προανήγγειλε επίσης κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και σε άλλα νησιά, όπως έγινε στην Μύκονο, και σημείωσε ότι «ο νόμος ισχύει για όλους και κυρίως για τους ισχυρούς»

Με αφορμή την ενδεχόμενη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, που εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, τόνισε ότι εάν του θέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας ζήτημα να μην συνεχίσει τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, θα τον ευχαριστήσει για την χρήσιμη συμβουλή που του δίνει και θα απαντήσει πως η χώρα μας θα συνεχίσει κανονικά την πολιτική ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όπως εγώ δεν υποδεικνύω στον Πρόεδρο Ερντογάν, εάν θα φτιάξει έναν καινούργιο βαλιστικό πύραυλο, έτσι και αυτός δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα πως θα εξοπλίζεται, πολύ περισσότερο που η Ελλάδα είναι από την φύση της μία αμυντική δύναμη, δεν έχει επεκτατικές βλέψεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν απόλυτα κατηγορηματικός ότι το σκληρό παζάρι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας δεν πρόκειται, έστω και δια της πλαγίας οδού, να αποβεί εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Επανέλαβε εξάλλου ότι θα θέσει στον Τούρκο Πρόεδρο το ζήτημα της Ροδόπης και θα του πει ανοιχτά ότι πρέπει να σταματήσει το τουρκικό προξενείο να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και να κατευθύνει τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες τι θα ψηφισουν" .

Εξέφρασε την λύπη του που φθάνουμε στις εκλογές «χωρίς να έχει γίνει το αυτονότητο, δηλαδή δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν ανοίξει το στόμα τους», όπως είπε, ενώ σε ερώτηση γιατί πιστεύει ότι δεν το έχουν κάνει, απάντησε «γιατί θα πάνε κόντρα στο προξενείο».

Ερωτηθείς για την δήλωση του κ. Γιώργου Τσίπρα σχετικά με την Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, σχολίασε ότι «νόμιζα ότι άκουγα τον κ. Ερντογάν. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Ή είναι τόσο αδιάβαστοι που δεν ξέρουν τι λένε ή είναι απλά επικίνδυνοι.. Ή μάλλον μπορεί να είναι και επικίνδυνοι γιατί είναι άσχετοι. Ας μην μιλάνε καλύτερα για τα θέματα αυτά»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της πολιτικής συμπεριφοράς του.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ #ΥΓΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Έρχονται 10 000, Υγεία, Κυριακή,mitsotakis, erchontai 10 000, ygeia, kyriaki