Ξεχάστε τα πανηγύρια όπως τα ξέρατε: Στο καθιστό και χωρίς κλαρίνα φέτος το καλοκαίρι

Προσαρμοσμένα στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας θα είναι φέτος τα πανηγύρια στα χωριά και τα νησιά, υπό τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε για τον περιορισμό της πανδημίας, στα πανηγύρια επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές και φιλοξενούμενοι ενώ ο χορός απαγορεύεται.

Συγκεκριμένα

Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές και φιλοξενούμενοι Εφαρμογή των μέτρων δημόσιας Υγείας (αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αντισηπτικά στα τραπέζια, τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα και κανόνων
υγιεινής των παραρτημάτων 2 έως 4, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας) με ευθύνης της οικείας Δημοτικής Αρχής». Τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι:

Πρώτη παράβαση:

- Για τα καταστήματα εμβαδού κάτω των 200 τ.μ., το διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στα 2.000 ευρώ στην επιχείρηση ή στο νομικό πρόσωπο και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.

- Για τα καταστήματα εμβαδού άνω των 200 τ.μ., διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση ή στο νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας επίσης από την επόμενη μέρα για 7 ημέρες.

Δεύτερη παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επομένη για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Τρίτη παράβαση:

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφανείας, προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα