Τριγμοί εκ των έσω στην Προοδευτική Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ: Διχάζει η ανάρτηση Πολάκη για Σημίτη

«Τριγμούς» εκ των έσω στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας προκαλεί η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη για τον Κώστα Σημίτη με τρία κορυφαία στελέχη να επικρίνουν το ύφος του.

Τα «σύννεφα» εμφανίστηκαν πρόωρα στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την Προοδευτική Συμμαχία και το χεράκι του έβαλε για άλλη μια φορά η ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο κ. Πολάκης καταφέρθηκε με

σκληρά λόγια εναντίον του Κώστα Σημίτη, με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στα «Νέα» για τα ελληνοτουρκικά.

Με κοινή τους δήλωση τρία κορυφαία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας, που ας σημειωθεί ότι έχουν και επιτελική θέση στα ενιαία όργανα στον δρόμο προς το συνέδριο, επικρίνουν ανοιχτά το ύφος του κ. Πολάκη.

Οι Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου αναφέρουν πως το ύφος της επίθεσης βλάπτει την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς:

«Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει τη διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις.

Όταν ομως η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς. Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς.

Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», όπως σημειώνουν.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Χρηστίδης: Τον Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη

«Είναι προφανές ότι τον Κώστα Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη» σχολίασε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με την ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι. Με λίγα λόγια οι κκ. Ζορμπά, Μουζέλης, Μπίστης και άλλοι, μπορούν από σήμερα να διασχίζουν απομονωμένοι, τις γέφυρες της σιωπής», σημείωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα