Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ πλέον και οι συνομιλίες σε Viber και WhatsApp

Δύο ακόμα εφαρμογές επικοινωνίας σκοπεύει να θέσει στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων της η ΕΛΑΣ, το Viber και το WhatsApp, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση ιδιωτικότητας που έχουν οι πολίτες.

Η ΕΛΑΣ από την άλλη υποστηρίζει πως σκοπός της είναι η εξάρθρωση παράνομων κυκλωμάτων που συνεννοούνται μέσω των εφαρμογών αυτών.

Ένα κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ

μετέβη στην Αγγλία στα τέλη Οκτωβρίου όπου φαίνεται να παρακολούθησε επίδειξη ενός τέτοιου συστήματος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

Η προμήθεια αυτών των συστημάτων, που έχει κριθεί απολύτου προτεραιότητας από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες, αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες παρακολούθησης των πολιτών.

Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει αλλαγή και στον τρόπο επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που γνώριζαν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του Viber και χρησιμοποιούσαν τις συγκεκριμένες διαδικτυακές πλατφόρμες για προσωπικές συνομιλίες και για ανταλλαγή αρχείων και άλλων δεδομένων.

(Με πληροφορίες από vima.gr)

Πηγή: Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ πλέον και οι συνομιλίες σε Viber και WhatsApp - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα