«Big Brother» στους δρόμους: Επιστρέφει το Point System – Βαριές ποινές για όσους μαζεύουν «πόντους»
Δριμύτερο επιστρέφει το Point System στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με πρόστιμα που προβλέπουν έως και αφαίρεση διπλώματος για τους συστηματικούς παραβάτες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», πρόκειται για την επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού συστήματος Point System, το οποίο θα ενημερώνεται από τροχονόμους μέσω τάμπλετ και όσοι συνεχίσουν να διατηρούν κακή οδική συμπεριφορά θα μαζεύουν «πόντους» οι οποίοι θα τους φέρνουν
Οπως αναφέρουν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η ενεργοποίηση του Point System δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά αντίθετα στοχεύει στο να απαλειφθεί ο γραφειοκρατικός κυκεώνας. Σκοπός του είναι να συνετίσει κυρίως τους κατ’ εξακολούθηση παραβάτες, οι οποίοι δεν έχουν κάποια άλλη σύσταση για την κακή οδηγική τους συμπεριφορά, αφού δεν έχουν καμιά επίπτωση πέραν της κλήσης από την Τροχαία, όταν αυτό συμβαίνει.
Τι προβλέπει το Point SystemΤο Point System, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπει ότι για ορισμένες παραβάσεις προστίθενται πόντοι στο ηλεκτρονικό ποινολόγιο του οδηγού και όταν συμπληρώσει τους 25 και ανάλογα με την κατηγορία, θα αφαιρείται το δίπλωμά του.
Όταν ο οδηγός προχωρά σε παραβάσεις, το σύστημα θα… γεμίζει από πόντους και προβλέπεται να στέλνει σήμα στους οδηγούς όταν αυτοί φτάσουν τους 15. Μάλιστα, μελετάται η συγκεκριμένη διαδικασία να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, δηλαδή, μέσω email ή με πρόσβαση σε κάποια πλατφόρμα.
Για παράδειγμα, αν κάποιος σήμερα οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα σε αυτοκινητόδρομο, δεν γνωρίζει αν τον έχει καταγράψει η Τροχαία με κάμερα. Μπορεί λοιπόν να του έρθει πρόστιμο μετά από καιρό και να έχει περαστεί η ποινή στο «Point System», χωρίς να το γνωρίζει.
Με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας, η παράβαση θα περνάει μετά την πάροδο των δύο μηνών στην καρτέλα του και ο οδηγός θα ενημερώνεται αμέσως, έτσι ώστε την επόμενη φορά, ενδεχομένως, να τηρήσει το όριο ταχύτητας.
Μπορεί η πρόταση να βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ωστόσο εκτιμάται ότι μέσα στο νέο έτος θα έχουν προσδιοριστεί οι τεχνικές προδιαγραφές ώστε να προχωρήσει ο σχετικός διαγωνισμός.
Σε πρώτη φάση, το πρώτο εξάμηνο του 2020 σχεδιάζεται η εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στον Δήμο Αθηναίων, όπου υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός (τάμπλετ) στη Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να βεβαιώνονται αμέσως οι παραβάσεις.
Πηγή: reader.gr / από «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
The post «Big Brother» στους δρόμους: Επιστρέφει το Point System – Βαριές ποινές για όσους μαζεύουν «πόντους» appeared first on Ενυπόγραφα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πτήση τρόμου για 271 επιβάτες: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Τι συνέβη (pics+vid)
- Αυτές οι εταιρείες καθιέρωσαν 5ωρη εργασία με υψηλούς μισθούς… αλλά οι εργαζόμενοι παραιτούνται!
- Χειραγώγηση: Τι λένε οι χειριστικοί άνθρωποι και πώς να τους βάλετε φρένο
- Τριγμοί στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας από την ανάρτηση Πολάκη
- Ανείπωτη θλίψη: Βαρύ πένθος για σμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας
- Γιατί περπατάμε ασυναίσθητα όταν μιλάμε στο τηλέφωνο;
- Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-3
- Σμαράγδα Καρύδη: Μίλησε για την σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη
- Super League 1 live, Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: 0-3 (A' ημίχρονο)
- Ο ναός του Σουνίου «φωτίζει» το γαλαξία – Η φωτογραφία της NASA που έκανε το γύρο του κόσμου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enypografa
- «Big Brother» στους δρόμους: Επιστρέφει το Point System – Βαριές ποινές για όσους μαζεύουν «πόντους»
- Pre League: Τρία στα τρία για τον Βόρειο Τομέα στη 10η αγωνιστική
- Αιγάλεω: Είχαν μετατρέψει τη ντουλάπα του διαμερίσματος σε εργαστήριο κάνναβης
- Α2 βόλεϊ Γυναικών: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ηρακλή Κηφισιάς – Ηττήθηκε η ΑΕΑΠ

- Τελευταία Νέα Enypografa
- «Big Brother» στους δρόμους: Επιστρέφει το Point System – Βαριές ποινές για όσους μαζεύουν «πόντους»
- Pre League: Τρία στα τρία για τον Βόρειο Τομέα στη 10η αγωνιστική
- Αιγάλεω: Είχαν μετατρέψει τη ντουλάπα του διαμερίσματος σε εργαστήριο κάνναβης
- Α2 βόλεϊ Γυναικών: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Ηρακλή Κηφισιάς – Ηττήθηκε η ΑΕΑΠ
- Πάνω από 2.000 αθλητές έτρεξαν στη… Μάχη για τα αυτοάνοσα
- Ειδική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στις 17 Δεκεμβρίου
- Α2 βόλεϊ Ανδρών: Μεγάλη νίκη του Πανερυθραϊκού επί της Καλαμάτας ’80
- Ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα
- Παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» σε δρόμους του Κολωνακίου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Από την Τζαμάικα η νέα Μις Κόσμος - Το μήνυμά της για τις γυναίκες (photo)
- Μπίστης, Λιάκος, Παναγιώτου κατά Πολάκη για Σημίτη
- Ο Μπόρις Τζόνσον απειλεί το BBC αποποινικοποιώντας τη μη πληρωμή τέλους για τηλεόραση
- Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ πλέον και οι συνομιλίες σε Viber και WhatsApp
- Μπίστης εναντίον Πολάκη: Η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με εθνικιστικές προσεγγίσεις
- Σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ θα βρεθεί την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- Ενας πολίτης τού πουθενά
- Το εγκληματικό τάκλιν του Πασαλίδη στον Γκιγιέρμε (pics & vid)
- Βόλεϊ: Θριαμβευτής ο Ολυμπιακός σε ντέρμπι απ' τα παλιά με Παναθηναϊκό
- “Φαγωμάρα” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Προοδευτικής Συμμαχίας για τις δηλώσεις Πολάκη για τον Σημίτη