Τασούλας: «Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για το κτήριο της Βουλής»

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, με δήλωσή του, διαβεβαιώνει ότι το κτήριο της Βουλής είναι ασφαλές, κάνοντας λόγο για επιφανειακές ρηγματώσεις.

Ειδικότερα ο κ. Κώστας Τασούλας τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικότητα του κτηρίου και του γκαράζ της Βουλής».

Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο κ. Τασούλας υπογράμμισε πως

«ούτε συναγερμός υπάρχει, ούτε κίνδυνος» και σημείωσε ότι κάθε έργο που έχει γίνει έχει ενισχύσει τη στατικότητα του κτηρίου. «Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων», συμπλήρωσε και αναφερόμενος στο σημερινό ρεπορτάζ εφημερίδας και το καμπανάκι που έκρουσε ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας στο ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης, μίλησε για μελέτη προ 15ετίας.

«Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το «μπορεί» και το «ίσως». Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη εγινε πριν 15 χρόνια», είπε ο Κ. Τασούλας και πρόσθεσε πως τον Ιούλιο του 2019, με το σεισμό, η τεχνική υπηρεσία της Βουλής έλεγξε τα κτήρια και εκτίμησε ότι είναι λειτουργικά.

«Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Είναι σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθησή τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε», είπε ο κ. Τασούλας διαβάζοντας στους δημοσιογράφους και το σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας της Βουλής που βεβαιώνει ότι το κτήριο είναι κατάλληλο.

Σε ερώτηση για τις «ζημιές» που άφησε στη Βουλή ο «Μπάλλος», είπε πως σε ό,τι αφορά στο μάρμαρο που έπεσε θα υπάρξει εκ νέου εξέταση των αετωμάτων από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ για το νερό στο περιστύλιο θα υπάρξει νέα στεγανοποίηση. «Με τέτοια βροχή θα απορούσα αν δεν έμπαινε νερό. Κοιτάμε για να γίνουν στεγανοποιήσεις», είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα