Δικαστικές πηγές: Προχωρά η έρευνα για τις αποκαλούμενες «λίστες Πέτσα»

Η υπόθεση της δαπάνης προς τα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι», ερευνάται -στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων- από την Οικονομική Εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διερεύνηση της υπόθεσης, που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μετά την αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές

Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά δαπάνη ποσού 31 εκατ. ευρώ για ΜΜΕ, διενεργεί ήδη με εντολή των εισαγγελικών Αρχών η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Το σκέλος της αναφοράς των 48 πολιτών για τις αποκαλούμενες «λίστες Πέτσα», που σχετίζεται με ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων, έχει διαβιβαστεί στην Βουλή από τον περασμένο Μάιο.

Όπως υπογραμμίζει το ΑΠΕ-ΜΠε, υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Οικονομικού Εισαγγελέα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρίας που ανέλαβε τον διαμοιρασμό των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας σε ΜΜΕ. Η εντολή της Οικονομικής εισαγγελίας για την διενέργεια έρευνας αφορά τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα