Σοβαρή καταγγελία από Ρεβύθη (ΣΕΛΜΑ) στο Dnews: Εκπαίδευαν 12 υπαλλήλους του μετρό σε τρία τετραγωνικά και κόλλησαν οι 11»

Συναγερμός έχει σημάνει με 11 θετικά κρούσματα σε εργαζομένους του μετρό. Μάλιστα ο ένας εξ αυτόν δίνει μάχη, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Σωτηρία - Σοβαρές καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων «ΣΕΛΜΑ» Σπύρου Ρεβύθη στο Dnews.

«Οι κακοί χειρισμοί της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού είχε ως αποτέλεσμα τα νοσήσουν με κορονοϊό 11 συνάδελφοί μας» τονίζει στο Dnews ο Σπύρος Ρεβύθης και συνεχίζει «ενώ στο χώρο των μηχανοδηγών πρέπει να μπαίνουν δύο εκπαιδευόμενοι

εκείνο το πρωί μπήκαν 12 συνολικά, ανοίγοντας ταυτόχρονα και την πόρτα που ενώνει τον χώρο των μηχανοδηγών με τον πρώτο βαγόνι, έτσι ώστε να είναι όλοι κοντά».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Ρεβύθης για ελλιπή μέτρα και τραγικές καθυστερήσεις τη διοίκηση καθώς ξεκίνησε την ιχνηλάτηση μόνο όταν επιβεβαιώθηκαν όλα τα κρούσματα. «Ήταν 12 άτομα στη καμπίνα και έχουν κολλήσει οι 11, ενώ ένας συνάδελφος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Σωτηρία».

Μιλώντας στο Dnews τόνισε πως το σωματείο θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου για τους τραγικούς χειρισμούς και την ολιγωρία που επέδειξε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ με αποτέλεσμα όπως λέει να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των εργαζομένων στο μετρό

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΣΕΛΜΑ τονίζει πως «Τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν ότι η εκτελεστική διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αλλά και μέρος των υπηρεσιακών παραγόντων είχαν επαναπαυτεί στην ομολογουμένως χαμηλή διασπορά. Ο εφησυχασμός αυτός οδήγησε στην αναίτια αύξηση του αριθμού των εκπαιδευομένων για το σύστημα ΑΤΟ, σε μια φάση μάλιστα που εκπαιδεύονταν εργαζόμενοι διάφορών οργανωτικών μονάδων ιδιαίτερης κρισιμότητας για το συγκοινωνιακό έργο. Αποτέλεσμα ήταν να προσβληθούν από τον covid-19 τόσοι όσοι δεν είχαν προσβληθεί όλη την περίοδο που μας απασχολεί η πανδημία».

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του μεγαλύτερου Σωματείου των εργαζομένων του μετρό (ΣΕΛΜΑ), Σπύρο Ρεβύθη πρόσφατα έγινε εκπαίδευση με αρκετούς συμμετέχοντες σε κλειστό χώρο, ενώ οι χώροι ανάπαυσης των οδηγών εξακολουθούν να είναι υπόγειοι και μη αεριζόμενοι επαρκώς: «Πριν από λίγες ημέρες έγινε εκπαίδευση σε κλειστό χώρο, στο meeting room των Σεπολίων 10 ατόμων συν τους εκπαιδευτές, ενώ συνήθως η διαδικασία αυτή γινόταν με ομάδες 5 ατόμων. Νόσησαν εργαζόμενοι που συμμετείχαν σ' αυτήν. Ενημέρωσαν Σάββατο πρωί τους αρμόδιους και έως το πρωί της Τρίτης ακόμα ψαχνόμασταν. Οι εμπλεκόμενες διευθύνσεις (Εκπαίδευση- Ανθρώπινο δυναμικό) τι έχουν να μας πουν γι' αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα