Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση του θεάτρου Πέτρας

Ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα της Πετρούπολης, αλλά και πολιτιστικό πόλο έλξης για όλη την Αττική, είναι το Θέατρο Πέτρας.

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα πανέμορφο φυσικό «μπαλκόνι» με πανοραμική θέα στην Αθήνα. Ωστόσο, μέσα στο πέρασμα των χρόνων, έχει υποστεί αρκετές φθορές, καθώς δεν έχουν γίνει έργα ανάπλασης.

Πλέον, το πρώην λατομείο «Μαρασλή», όπου είναι εγκατεστημένο το Θέατρο

Πέτρας, παραχωρείται κατά κυριότητα στον Δήμο Πετρούπολης κι έτσι ανοίγει ο δρόμος, ώστε μετά από χρόνια να γίνουν έργα εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και αποκατάστασης, τόσο του ίδιου του θεάτρου όσο και των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων.

Η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση των υποδομών, αποκαθιστώντας πρωτίστως τις φθορές, ενώ ταυτόχρονα και μέσα στο πρίσμα του πολιτισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, θα επιδιώξει να δώσει μια νέα διάσταση στις χρήσεις του χώρου, ώστε να καθίσταται ενεργό και λειτουργικό καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στόχος είναι η αναβάθμιση να συντελέσει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της αναγνωρισιμότητας του «Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας», στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Πετρούπολης.

«Κλείνει ένας τεράστιος κύκλος γραφειοκρατίας και ανοίγει ένας νέος για το εμβληματικό Θέατρο Πέτρας και την περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα για την καθοριστική συμβολή του στην επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος που ταλάνιζε την πόλη μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και στη συνέχεια τόνισε:

«Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους. Μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών, το Θέατρο αποδίδεται επιτέλους στην πλήρη κυριότητα του Δήμου Πετρούπολης και δύναται πλέον να ενταχθεί σε προγράμματα, να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πόλο έλξης και τόπο αναψυχής για τους περιοίκους και τους επισκέπτες του».

Στο τέλος ο κ. Βλάχος πρόσθεσε: «Η ανάπλαση του Θεάτρου Πέτρας είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων της δημοτικής Αρχής για την ολική μετατροπή της Πετρούπολης σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο και επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της».

Keywords
Τυχαία Θέματα