Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Σκηνοθετημένη πρόκληση» ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο της Μαριούπολης (βίντεο)

Για «σκηνοθετημένη προβοκάτσια» κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφορικά με τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην πόλη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε ότι βομβάρδισε το μαιευτήριο, κατηγορώντας την Ουκρανία ότι οργάνωσε το συμβάν. Ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις, την ώρα που έγινε η επίθεση, τηρούσαν τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός ώστε να γίνει εκκένωση αμάχων από την πόλη.

«Η ρωσική αεροπορία δεν πραγματοποίησε απολύτως καμία επίθεση σε επίγειους στόχους στην περιοχή»,

δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ιγκόρ Κονασένκοφ. «Η φερόμενη αεροπορική επίθεση ήταν εντελώς σκηνοθετημένη πρόκληση... που μπορεί να εξαπατήσει το δυτικό κοινό, αλλά όχι έναν ειδικό», πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν καταλάβει το νοσοκομείο, ενώ το Κρεμλίνο δήλωσε ότι χρειάζεται να επιβεβαιωθούν τα σαφή γεγονότα.

«Πρόκειται για τρομοκρατία πληροφοριών», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι ακολούθησαν μια πιο επιθετική γραμμή, απορρίπτοντας τη βομβιστική επίθεση στο νοσοκομείο ως fake news (ψευδείς ειδήσεις).

Για ουκρανικά fake news κάνει λόγο και η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο αναφορικά με τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη. Μάλιστα, αμφισβητεί ότι η έγκυος που «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να βγαίνει τραυματισμένη από τα χαλάσματα του κτηρίου δεν είχε αίματα στο πρόσωπό της αλλά.... μέικ απ!

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατηγόρησε την Ρωσία ότι διαπράττει γενοκτονία, δήλωσε σήμερα ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής αεροπορικής επιδρομής κατά του νοσοκομείου της Μαριούπολης σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα