Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον φοβάται ότι η Ρωσία θα αναπτύξει χημικά όπλα

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι φοβάται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να αναπτύξει χημικά όπλα στην Ουκρανία, καθώς αυτό θα ήταν «κατευθείαν από το εγχειρίδιο της Ρωσίας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εάν ο Ρώσος πρόεδρος συνειδητοποιήσει ότι έχει κάνει ένα «καταστροφικό λάθος».

Ο κ. Τζόνσον επανέλαβε τους φόβους δυτικών αξιωματούχων ότι ο κ. Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία, αφού η Μόσχα κατηγόρησε

το Κίεβο ότι σχεδιάζει να τα αναπτύξει στο πεδίο της μάχης.

«Τα πράγματα που ακούτε για τα χημικά όπλα είναι κατευθείαν από το εγχειρίδιο τους», είπε. «Αρχίζουν να λένε ότι υπάρχουν χημικά όπλα που έχουν αποθηκευτεί από τους αντιπάλους τους ή από τους Αμερικανούς».

«Έτσι, όταν οι ίδιοι αναπτύξουν χημικά όπλα, όπως φοβάμαι ότι μπορεί να κάνουν, έχουν ήδη έτοιμη μια κατασκευασμένη ιστορία», πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον.

«Το είδατε στη Συρία. Το είδατε ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό κάνουν ήδη. Είναι μια κυνική, βάρβαρη κυβέρνηση», υποστήριξε μιλώντας στο Sky News.

Την Τετάρτη, η Μόσχα δήλωσε ότι ανακάλυψε ένα στρατιωτικό πρόγραμμα βιολογικών όπλων στην Ουκρανία στο οποίο εμπλέκονται θανατηφόρα παθογόνα όπως η πανώλη και ο άνθρακας και κάλεσε τις ΗΠΑ να εξηγήσουν το «ουκρανικό εργαστήριο βιολογικών όπλων».

Αμερικανός αξιωματούχος απέρριψε τον ισχυρισμό ως «παράλογη προπαγάνδα» και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιδιώκει αναδρομικά προσχήματα για τον πόλεμο. Αλλά την Πέμπτη, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι δήλωσε για το Κρεμλίνο: «Έχουν την ικανότητα και την ικανότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα