Πύρινη κόλαση στα Δερβενοχώρια, στις αυλές σπιτιών η φωτιά στη Νέα Ζωή - Εικόνες αποκάλυψης

Μεγάλη είναι η έκταση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Έχουν εκκενωθεί οικισμοί, η φωτιά έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών στη Νέα Ζωή.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπο με τη συνδρομή πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων.

Κλειστές οι έξοδοι 1 και 2 της Αττικής οδού για Μάνδρα και Μαγούλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ενισχύεται διαρκώς.

Μάλιστα, ένα τελευταίο 112 στους κατοίκους της Νέας Ζωής έδινε οδηγία για

εκκένωση προς Μάνδρα.

{https://www.youtube.com/watch?v=uAdNqU3Zy64}

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός στην τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη στα μέτωπα της πυρκαγιάς τόνισε πως η σημαντικότερη πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια και το μέτωπο κατευθύνεται σε Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα.

Αναφορικά με τις δυνάμεις που βρίσκονται στα Δερβενοχώρια ο κ.Αρτοποιός είπε πως επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 75 οχήματα και από αέρος 11 αεροσκάφη 9 ελικόπτερα το ένα συντονιστικό.

Η μεγάλη αναζωπύρωση που ξεκίνησε από το Λατομείο Lafarge επεκτάθηκε, κατέβηκε προς τα κάτω, ενώ πριν από λίγο έκλεισε η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών.

{https://www.youtube.com/watch?v=0h6pRuvumGs}

Στα Δερβενοχώρια οι επιχειρήσεις διεξάγονται στη δυτική πλευρά του μετώπου και καταβάλλεται προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πυρκαγιά στην παλαιά εθνικη οδό Μανδρας Θήβας.

Την ίδια ώρα ετοιμάζονται για εκκένωση προς Ελευσίνα οι κάτοικοι τριών οικισμών: Πουρνάρι, Αγία Σωτήρα και Πανόραμα.

Σε ότι αφορά στα Δερβονοχώρια η φωτιά φαίνεται να έχει ελεγχθεί στα νότια στην περιοχή του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, όπου καίει πυκνό δάσος. Αντίπαλοι στη μάχη των πυροσβεστών, πέρα από τους ανέμους, το πυκνόφυτο δάστος και το δύσβατο της περιοχής.

Νωρίτερα, εκδόθηκε προειδοποιητικό 112 για τα Δερβενοχώρια και το Θριάσειο λόγω καπνών από την φωτιά που μαίνεται βόρεια, ζητώντας από τους να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στο Λουτράκι, εκκενώνονται οικισμοί

Την ίδια ώρα, ενώ το μέτωπο στο Λουτράκι έμοιαζε να έχει περιοριστεί, και να μένουν μόνο μικροεστίες, αποφασίστηκε προληπτική εκκένωση των οικισμών Αγίου Χαραλάμπους και Πανοράματος.

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης αποθήκες και αγροικίες.

Δείτε live την εξέλιξη της φωτιάς

#ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ #ΦΩΤΙΑ #ΟΙΝΟΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΔΡΟΜΟΙ #ΚΛΕΙΣΤΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα