Εμπρησμούς σε Κουβαρά, Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια βλέπει η Πυροσβεστική

Συντονισμένες εμπρηστικές ενέργειες στον Κουβαρά, την Σαρωνίδα, το Λουτράκι και τα Δερβενοχώρια βλέπουν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής πίσω από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα χθες από τις 12 το μεσημέρι έως και νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη ύποπτη εστία καταγράφεται στον Νέο Κουβαρά κοντά στους μεγάλους πυλώνες της ΔΕΗ, που προκάλεσε εκρήξεις με αποτέλεσμα την εξάπλωση της φωτιάς για αυτό και η πρωτη προσαγωγή υπόπτου έγινε στην συγκεκριμένη περιοχή.

Παράλληλα, καταγράφηκαν

μικρές εστίες (καντηλάκια) στην άλλη πλευρά του Πάνειου όρους, στην Ανάβυσσο και το Λαγονήσι κοντά στον παραλιακό δρόμο αλλά και πιο ψηλά προς το άνω Λαγονήσι, που λόγω του στροβιλισμού των ισχυρών ανέμων, προκάλεσαν επέκταση του μετώπου προς την κορυφογραμμή με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το απόγευμα η πυρκαγιά να εκτείνεται κατά μήκος 12 χιλιομέτρων.

Και ενώ η Πυροσβεστική επιχειρούσε στην περιοχή εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο Λουτράκι πάνω από τα διυλιστήρια, κοντά στις παιδικές κατασκηνώσεις και στον οίκο ευγηρίας. Οι δυνάμεις διασπάστηκαν και μετακινήθηκαν προς τους Αγίους Θεόδωρους για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Λίγο αργότερα και ενώ προχωρούσε το απόγευμα εκδηλώθηκαν ξαφνικές πυρκαγιές σε διαφορά σημεία στο μεγάλο πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια. Αμέσως κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες πυροσβέστες από την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα ωστόσο τα εναέρια μέσα στο διάστημα των δυο ωρών μέχρι να νυχτώσει δεν κατάφεραν να την περιορίσουν.

Η έως τώρα αποτίμηση των ζημιών στο Πάνειο όρος αναφέρει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους πολλά ζώα και έχουν καεί 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θάμνων και πολλά σπίτια.

#ΚΟΥΒΑΡΑΣ #ΛΟΥΤΡΑΚΙ #ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ #ΣΑΡΩΝΙΔΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα