«Πρόσθετα μέτρα» στη Γαλλία φέρνει ο Μακρόν: Κατηγορεί τους διαδηλωτές για εργαλειοποίηση

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών υιοθετεί «πρόσθετα μέτρα» μετά από τρεις νύχτες βίαιων επεισοδίων που έρχονται έπειτα από τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού.

Για «εργαλειοποίηση» ενός δραματικού περιστατικού έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώνοντας τα έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης στην γαλλική πρωτεύουσα. Κατά τη διάρκεια διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που διεξήχθη στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την

«ταχεία και ανάλογη» αντίδραση της αστυνομίας.

Απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους γονείς να επιδείξουν υπευθυνότητα» και ζήτησε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «αφαιρούν» περιεχόμενο και να εντοπίσουν χρήστες που συνδέονται με τα βίαια επεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να επισπεύσει την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε συμμετέχοντας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να είναι παρών στην υπουργική σύσκεψη διαχείρισης της κρίσης.

Αποτέλεσμα των χθεσινών εκδηλώσεων βίας, που γνώρισαν σχεδόν όλες οι γαλλικές πόλεις, ήταν ο τραυματισμός περίπου 250 αστυνομικών και οι προσαγωγές περίπου 670 ατόμων νεαρής κυρίως ηλικίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές, που ενέχονται σε πράξεις βίας και βανδαλισμούς, είναι ανήλικοι μεταξύ 14 και 18 ετών, όπως άλλωστε ήταν και ο Ναέλ που το βράδυ της περασμένης Τρίτης σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

#ΓΑΛΛΙΑ #ΕΜΑΝΟΥΕΛ_ΜΑΚΡΟΝ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΤΑΡΑΧΕΣ #ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ #ΠΑΡΙΣΙ #ΟΔΗΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόσθετα, Γαλλία, Μακρόν, Κατηγορεί,prostheta, gallia, makron, katigorei