Έρχεται κυβερνητική αντίδραση για την ακρίβεια - Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης

Συντονισμένη κυβερνητική αντίδραση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα με στήριξη κυρίως των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Αφού επισήμανε ότι το καλάθι του νοικοκυριού θα συνεχιστεί για έξι ακόμα μήνες γιατί ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μέτρο που αντέγραψαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ότι δεν θα αρκεστούμε εκεί

και παρέπεμψε σε περαιτέρω ανακοινώσεις στην διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή όπου θα είναι- όπως είπε- πιο συγκεριμένος και για το περιεχόμενο του πρώτου νομοσχεδίου που θα ψηφίσουμε, ελπίζουμε πριν τις θερινές διακοπές, όπως είπε.

Επανέλαβε ωστόσο ότι η απάντηση στον πληθωρισμό δεν είναι τα προσωρινά επιδόματα, που είναι χρήσιμα και καλοδεχούμενα και δίνουν μία ανάσα στα νοικοκυριά, αλλά αυτή καθαυτή η μείωση των τιμών και η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος μέσα από μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και μείωση στην φορολογία.

Όπως ανέφερε, αυτή η πολιτική θα ξεδιπλωθεί και στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων την επόμενη Πέμπτη και αμέσως μετά, ένα μεγάλο μέρος και ειδικά τα μέτρα που αφορούν το 2024, θα νομοθετηθούν, ενώ θα νομοθετηθεί και η αρμοδιότητα του Δημοσιονομικού Συμβουλίου να μπορεί να κάνει την κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων.

"Δεν πιστεύω ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές χωρίς κοστολογημένο πρόγραμμα και πιστεύω ότι αυτό είναι μία κατάκτηση για την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου", πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμιδας "είναι ζήτημα χρόνου".

"Εξαρχής η άποψή μου ήταν ότι το μοναδικό εμπόδιο που υπήρχε ήταν η πολιτική αβεβαιότητα που συνόδευε τον διπλό εκλογικό κύκλο. Από την στιγμή που έχουμε σταθερή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας και με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ουσιαστικά πολιτικός κίνδυνος δεν υπάρχει και εκτιμώ ότι η Ελλάδα σύντομα θα έχει την επενδυτική βαθμίδα, όπως είχα προβλέψει προεκλογικά", επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξάλλου ενθαρρυντικές τις προβλέψεις της ΤτΕ για τους ρυθμούς ανάπτυξης καθώς δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μπει πια σε ρυθμούς διατηρήσιμης πορείας ανάπτυξης που μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε τον απαραίτητο πλούτο για να υλοποιησουμε όλες τις πτυχές της πολιτικής μας.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν θα εκπλαγεί αν οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι καλύτεροι από αυτές που προβλέπει η ΤτΕ και πρόσθεσε ότι οι υψηλοί και διατηρήσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να πετύχουμε αύξηση μισθών, να φέρουμε περισσότερες επενδύσεις και να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της πατρίδας μας.

Ανέδειξε τέλος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι προέρχεται περισσότερο από επενδύσεις και λιγότερο από κατανάλωση, τροφοδοτείται περισσότερο από εξαγωγές και εξωστρέφεια, "μία ανάπτυξη που πρέπει να έχει φιλοπεριβαλλοντικά και ψηφιακά χαρακτηριστικά και να προτάσσει την κοινωνική συνοχή και την μείωση των ανισοτήτων", όπως είπε.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ #ΤΡΟΦΙΜΑ #ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, Μητσοτάκης,erchetai, mitsotakis