Εκλογές 2023: Ανακατανομή εδρών με «κερδισμένους» και «χαμένους», τι αλλάζουν οι... καραμπόλες

Αλλαγές στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές 2023 από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή.

Έτσι, αλλάζει το άθροισμα των εδρών του ΣΥΡΙΖΑ με «κερδισμένο» το ΚΚΕ, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί από τις 48 στις 47 έδρες ενώ το ΚΚΕ εκλέγει 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί.

Στις εκλογικές περιφέρειες, η ΝΔ χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (ήταν η Μαρία Πολύζου), την οποία κερδίσει η Πλεύση Ελευθερίας και ο κ. Αλέξανδρος Καζαμίας.

Επίσης, απώλειες έχει και στα Ιωάννινα (δεν εκλέγεται ο Γιώργος Αμυράς) και στη Δυτική Αττική μένει εκτός ο Σταμάτης Πουλής.

Αντιθέτως κερδίζει την έδρα στη Β΄ Πειραιά και επανέρχεται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης (ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής καθώς εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1974) και στις Σέρρες όπου εκλέγεται ο Θεόφιλος Λεονταρίτης.

Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Στον νομό Σερρών χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Β’ Πειραιά την έδρα την χάνει η Πλεύση Ελευθερίας, στην Α’ Αθήνας χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» που αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική, τον Γιώργο Παλαιτσάκη.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ #ΕΔΡΕΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΠΑΣΟΚ #ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ #ΝΙΚΗ #ΠΛΕΥΣΗ_ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ #ΚΚΕ #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Ανακατανομή,ekloges 2023, anakatanomi