Πρεμιέρα για το «καλάθι της Σαρακοστής»: Ποιο προϊόν έμεινε εκτός - Οι τιμές πέρσι και φέτος

Από σήμερα θα βρίσκεται στα σούπερ μάρκετ το «καλάθι της Σαρακοστής» με προϊόντα νηστίσιμα και θα διατηρηθεί μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πρεμιέρα κάνει σήμερα το «καλάθι της Σαρακοστής» με την ακρίβεια να «χτυπά» και το σαρακοστιανό τραπέζι, το οποίο φέτος αναμένεται να είναι πιο ακριβό.

Το νέο καλάθι θα περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά, με δυο τουλάχιστον είδη σε κάθε σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που

θα περιλαμβάνονται στο πασχαλινό καλάθι, το οποίο θα βρίσκεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Το «καλάθι της Σαρακοστής» περιλαμβάνει: Χαλβά Νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) Κατεψυγμένα θαλασσινά (2 τουλάχιστον προϊόντα)

Παράλληλα και οι σταθερές κατηγορίες του «καλαθιού» αυξάνονται καθώς, είτε μπαίνουν επιπλέον προϊόντα, είτε «διαιρούνται» οι υπάρχουσες κατηγορίες.

Έτσι, στην κατηγορία του κρέατος προστίθεται το νωπό μοσχάρι ενώ το κοτόπουλο που ήδη υπάρχει «χωρίζεται» σε δύο κατηγορίες: ολόκληρο και τεμαχισμένο.

Στην κατηγορία του γάλακτος μπαίνει επιπλέον και το «γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας)», πλήρες» αλλά και με χαμηλά λιπαρά ενώ στα τυριά προστίθεται το λευκό τυρί. Στα αλλαντικά όπου υπήρχε η επιλογή ανάμεσα σε «γαλοπούλα ή/και πάριζα» θα συμπεριλαμβάνονται πλέον υποχρεωτικά και τα δύο είδη.

Τα όσπρια «χωρίζονται» σε 3 κατηγορίες: ρεβίθια, φακές, φασόλια ώστε οι κατάλογοι των σούπερ μάρκετ να συμπεριλαμβάνουν και τα τρία προϊόντα. Επίσης προστίθεται και η σοκολάτα.

Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού.

Νέες πληροφορίες για το καλάθι της Σαρακοστής

Το καλάθι της Σαρακοστής δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν τα σαρακοστιανά προϊόντα και τις τιμές τους φέτος, σε σύγκριση με πέρσι. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με tweet του τόνισε «Κατόπιν συμφωνίας μου με τον Πρόεδρο της Βαρβακείου Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών κ. Σίμο, ξεκινά πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλη την Σαρακοστή στην Ιχθυαγορά. Πετύχαμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές σε σχέση με το 2022. Στον πίνακα οι περσινές τιμές και οι φετινές!»

{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1628350549484503042?s=20}

#ΚΑΛΑΘΙ_ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ #ΚΑΛΑΘΙ_ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ #ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ #ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρεμιέρα, Σαρακοστής, Ποιο,premiera, sarakostis, poio