Πέθανε ο θρυλικός μουσικός της φολκ Sixto Diaz Rodriguez

Πέθανε ο Sixto Diaz Rodriguez, ο θρυλικός μουσικός της φολκ.

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Sixto Díaz Rodríguez, ο οποίος αποτελεί το θέμα του ντοκιμαντέρ Searching for Sugar Man, πέθανε σε ηλικία 81 ετών. «Με μεγάλη θλίψη, εμείς στο Sugarman.org ανακοινώνουμε ότι ο Sixto Diaz Rodriguez απεβίωσε νωρίτερα σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε

στο σάιτ του Αμερικανού καλλιτέχνη. «Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στις κόρες του - Sandra, Eva και Regan - και σε όλη την οικογένειά του. Ο Ροντρίγκεζ ήταν 81 ετών. Είθε η αγαπημένη του ψυχή να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Το ντοκιμαντέρ Searching for Sugar Man του 2012 παρακολούθησε τη διαδρομή του φολκ μουσικού Σίξτο Ροντρίγκεζ από την αφάνεια στη διεθνή αναγνώριση, δεκαετίες αφότου έκανε δύο άλμπουμ στο Ντιτρόιτ στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το ντοκιμαντέρ του 2012 Searching for Sugar Man, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Malik Bendjelloul, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στην 85η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 2013.

Η μουσική του Σίξτο Ροντρίγκεζ, η οποία δεν είχε γνωρίσει ποτέ επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε γίνει πολύ δημοφιλής στη Νότια Αφρική, αν και ελάχιστα ήταν γνωστά γι’ αυτόν στη χώρα αυτή. Ο Rodriguez ηχογράφησε δύο άλμπουμ στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο Ντιτρόιτ: «Cold Fact» (1970) και «Coming From Reality» (1971). Και τα δύο απέτυχαν εμπορικά στις ΗΠΑ. Η ταινία του Malik Bendjelloul, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου, έλαβε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ στην 85η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 2013.

#ΠΕΘΑΝΕ #ΜΟΥΣΙΚΟΣ #ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ #ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Sixto Diaz Rodriguez,pethane, Sixto Diaz Rodriguez