Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ρωσία θα ανοίξει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα

Η Ρωσία θα ανοίξει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται πληροφορίες από το πρακτορείο TASS.

Η ρωσική πρεσβεία, που εξυπηρετεί την ελληνοκυπριακή πλευρά του νησιού πρόκειται να επεκτείνει τις προξενικές υπηρεσίες σε Ρώσους πολίτες στα Κατεχόμενα, στην πρωτεύουσα Λευκωσία, μετέδωσε την Τετάρτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να παρέχουμε προξενικές υπηρεσίες στο βόρειο τμήμα

της Λευκωσίας. Οι διαδικασίες θα διεξάγονται κανονικά», ανέφερε το Tass επικαλούμενο αξιωματούχο της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην «εκπλήρωση των ευθυνών» της Μόσχας έναντι των πολιτών της που ζουν στα Κατεχόμενα, σημείωσε ο αξιωματούχος, επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία παρέχουν προξενικές υπηρεσίες στα Κατεχόμενα εδώ και χρόνια. Περίπου 50.000 Ρώσοι ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού, σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Dailysabah.

BREAKING NEWS - Russia has agreed to open up a consular embassy in the Turkish Republic of Northern Cyprus.

This has been reported by Russia’s TASS News Agency following confirmation from Russia’s ambassador to South Cyprus, Murat Zyazikov.|#Russia #TRNC #KKTC pic.twitter.com/Ljc4RTs4kV

— Y.T.C (@Young_Turk_Cyp) August 9, 2023

#ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ #ΡΩΣΙΑ #ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ #ΚΥΠΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικά ΜΜΕ, Ρωσία, Κατεχόμενα,tourkika mme, rosia, katechomena