Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει το γάντι για το προσφυγικό, την Κυριακή η προεκλογική διακαναλική του Αλέξη Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη η τρέχουσα διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων.

Στις ευθύνες της ΕΕ να προωθήσει μια συγκροτημένη προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική που να βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη ρητορική του αναφορικά με την τραγωδία του

ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, τονίζοντας την ανάγκη η τρέχουσα διαπραγμάτευση για μια ευρωπαϊκή Συμφωνία Μετανάστευσης και Ασύλου να αλλάξει ριζικά κατεύθυνση και να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση νόμιμων και ασφαλών διόδων, επανεγκαταστάσης προσφύγων από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη της ΕΕ με δίκαιο τρόπο.

Τα ερωτήματα προς τους «γαλάζιους» υπηρεσιακούς υπουργούς

Παράλληλα, επιμένει στα αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία μάλλον αυξάνονται αντί να μειώνονται, σχετικά με το αν έγιναν όσα ήταν απαραίτητα προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία, απευθύνοντας τα προς τον πρώην Υφυπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και νυν υπηρεσιακό Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και προς τον Αρχηγό Λιμενικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη και νυν Υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρο Κλιάρη. Κατά την αντίληψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,τα βασικότερα εξ αυτών περιλαμβάνονται τα εξής:

- Υπήρξε ή όχι επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο, ποια ήταν τα αποτελέσματά της και τι ώρα έγινε;

- Ισχύει ή δεν ισχύει ότι ο καπετάνιος είχε φύγει από το αλιευτικό και ήταν ακυβέρνητο για ώρες;

- Γιατί, ενώ ήταν δυνατόν να δοθούν νερά στους επιβαίνοντες, δεν ήταν δυνατόν να δοθούν σωσίβια;

- Για ποιον λόγο δεν ζητήθηκε συνδρομή της FRONTEX;

Σήμερα συνάντηση με πρόσφυγες και μετανάστες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχει πετάξει το γάντι της αντιπαράθεσης για τις ευθύνες, τόσο της ΕΕ όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, όπως αυτό έγινε ξεκάθαρο και με την ένταση του διαλόγου που προέκυψε χθες μπροστά στις κάμερες με το κύριο Τουρνά. Σε αυτή τη βάση, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σήμερα αργά το απόγευμα συνάντηση με εκπροσώπους από μεταναστευτικές και προσφυγικές κοινότητες της Ελλάδας στον πολυχώρο Σπούτνικ, στην Πλατεία Αυδή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εκδήλωση αυτή είχε προγραμματιστεί πολύ πριν το ναυάγιο, ωστόσο η επιλογή της ηγεσίας του κόμματος ήταν να μην τροποποιηθεί το πρόγραμμα, καθώς δεν είναι καθόλου ασύμβατη με την ουσία του τριήμερου πένθους το οποίο έχει κηρυχθεί η Ελλάδα.

Διακαναλική Τσίπρα την Κυριακή στις 14:00

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται να ξαναξεκινήσει το προεκλογικό πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Η πλειοψηφία των εκδηλώσεων, αντιθέτως με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, έχει θεματικό προγραμματικό χαρακτήρα, ενώ μία ακόμη αλλαγή θα είναι ότι τελικά αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί διακαναλική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, συγκεκριμένα την Κυριακή, στις 14:00.

«Την κοπάνησαν» από το debate

Τέλος, σε ότι αφορά τη ακύρωση του debate των πολιτικών αρχηγών, από την Κουμουνδούρου, όπως και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, επιρρίπτουν απολύτως τις ευθύνες στη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν δέχθηκε τη λύση της Κυριακής, αλλά επέμεινε στην άγονη θέση να πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ, που προφανώς δεν θα είχε παρά ελάχιστη τηλεθέαση. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που σαν κόμμα δεν είχε ούτε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί και τη Δευτερά, οι οποίοι λένε με δύο λέξεις: «την κοπάνησαν».

#ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΣΥΡΙΖΑ #ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ_ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή, Αλέξη Τσίπρα,syriza, kyriaki, alexi tsipra