Ο Πούτιν πάει....Τουρκία, αποδέχτηκε την πρόσκληση Ερντογάν

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να συναντηθούν στην Τουρκία.

Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την hurriyet, η επίσκεψη θα γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Οικονομικό Φόρουμ της

Αγίας Πετρούπολης.

Αναφέροντας ότι η ημερομηνία της επίσκεψης του Πούτιν δεν έχει ακόμη καθοριστεί, δήλωσε:

«Υπάρχει πρόσκληση από τον Πρόεδρο Ερντογάν. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία».

Η πρώτη επίσκεψη μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης

Η επίσκεψη του Πούτιν στην Τουρκία είναι σημαντική διότι θα είναι η πρώτη του επίσκεψη σε κράτος μέλος του ΝΑΤΟ από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ρωσία ξεκίνησε την επιθετική της ενέργεια κατά της Ουκρανίας.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου ηγέτη για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία.

Δεδομένου ότι η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος του Καταστατικού της Ρώμης, του ιδρυτικού καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύλληψης του Πούτιν.

#ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν, Τουρκία, Ερντογάν,poutin, tourkia, erntogan