Απέδιδε τα συμπτώματα στο άγχος και διαγνώσθηκε με καρκίνο σε προτελευταίο στάδιο

Μητέρα, 31 ετών, που διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου, αποκαλύπτει τα προειδοποιητικά συμπτώματα που επί μήνες απέδιδε στο άγχος!

Μια 31χρονη μητέρα μίλησε για το πώς διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου σε τρίτο στάδιο, αφού αρχικά είχε αποδώσει τα συμπτώματά της στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) και στο στρες.

Η Μπρι Μαχόν, η οποία ζει στην Καλιφόρνια έχει καταγράψει το «ταξίδι» της με τον καρκίνο στο TikTok.

Πρόσφατα έγινε viral αφού περιέγραψε λεπτομερώς τα συμπτώματα του καρκίνου του παχέος εντέρου που αρχικά απέκλεισε, εξηγώντας ότι είχε

για χρόνια προβλήματα πέψης που νόμιζε ότι οφείλονταν σε IBS.

Η ίδια τόνισε ότι είχε κάνει εξετάσεις αίματος, αλλά δεν προέκυψε τίποτα σχετικό.

@brimahon my cancer symptoms for getting diagnosed with stage 3 colorectal cancer ❤️ probably a lot of TMI but hopefully this helps someone ? #coloncancerawareness #colorectacancer #fuckcancer #cancersucks #cancerfighter #cancersymptoms ♬ original sound - Bri Mahon | Twin Mama

«Νόμιζα ότι ήταν το άγχος»

Τα συμπτώματα που είχε ήταν έντονος εκνευρισμός, στρες και φούσκωμα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Μαχόν έμεινε έγκυος και γέννησε πρόωρα δίδυμα, τα οποία πέρασαν τέσσερις μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (ΜΕΝΝ).

Λίγο αργότερα άρχισε να παρατηρεί αίμα στα κόπρανά της, αλλά πίστευε ότι ήταν ένας συνδυασμός αιμορροΐδων από την εγκυμοσύνη και των συμπτωμάτων IBS που εμφάνιζε.

«Νόμιζα ότι ήταν το άγχος. Νόμιζα ότι ήταν κατάθλιψη. Η κόπωση μου ήταν έντονη, αλλά, και πάλι, το δικαιολογούσα στο μυαλό μου», δήλωσε η Μαχόν.

Μετά από λίγες ημέρες άρχισε να βλέπει αίμα στα κόπρανά της πιο τακτικά και ανησύχησε ακόμη περισσότερο όταν το χρώμα έγινε από κόκκινο σε σκούρο κόκκινο.

Ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ο γιατρός της την παρέπεμψε σε γαστρεντερολόγο, ο οποίος προγραμμάτισε αμέσως κολονοσκόπηση.

Ο ειδικός έκανε 10 βιοψίες κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης και διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου 3.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συχνός τύπος καρκίνου στις ΗΠΑ και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν αίμα στα κόπρανα, κοιλιακό πόνο και ακούσια απώλεια βάρους.

Ωστόσο, αυτά συχνά διαφεύγουν στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, με τους γιατρούς να πιστεύουν αντίθετα ότι είναι σημάδια άλλης ασθένειας.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια ασθένεια κατά την οποία τα κύτταρα στο παχύ έντερο αναπτύσσονται εκτός ελέγχου.

Οι όγκοι μερικές φορές αναπτύσσονται από ανώμαλες αναπτύξεις που ονομάζονται πολύποδες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: Αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου Αίμα στα κόπρανα Διάρροια, δυσκοιλιότητα ή αίσθημα ότι το έντερο δεν αδειάζει τελείως Αίμα στα κόπρανα, το οποίο μπορεί να κάνει τα κόπρανα να φαίνονται σκούρα καφέ ή μαύρα Κράμπες ή κοιλιακό άλγος Αδυναμία και κόπωση Ακούσια απώλεια βάρους Άλλοι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν: Έχοντας οικογενειακό ιστορικό της πάθησης Έχοντας προσωπικό ιστορικό πολυπόδων Να έχετε μια φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn Ανθυγιεινός τρόπος ζωής

Πηγές: Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ACS), Daily Mail

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΜΗΤΕΡΑ #ΚΑΡΚΙΝΟΣ_ΕΝΤΕΡΟΥ #ΑΓΧΟΣ #ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα