Να τι συμβαίνει στο σώμα σου αν λαμβάνεις καθημερινά πολυβιταμίνες

Η προσθήκη καθημερινών πολυβιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσουμε καλύτερη υγεία και ευεξία.

Η προσθήκη καθημερινών πολυβιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να αποκτήσουμε καλύτερη υγεία και ευεξία.

Ηυγιεινή διατροφή είναι ο απόλυτος δρόμος για τη βέλτιστη διατροφή και υγεία. Για όσους μπορεί να υπολείπονται σε κρίσιμα θρεπτικά συστατικά, οι πολυβιταμίνες και τα πολυβιταμινούχα-μεταλλικά συμπληρώματα παρέχουν έναν τρόπο για να καλύψουν τα κενά που τυχόν υπάρχουν στη λήψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών.

Σύμφωνα με την έκθεση Supplement Business Report 2022 του Nutrition Business Journal, η αμερικανική αγορά συμπληρωμάτων διατροφής, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων ή και των δύο, αυξήθηκε σε 59,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Δημοφιλή προϊόντα για το ντουλάπι της κουζίνας είναι η βιταμίνη D και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, οι πολυβιταμίνες είναι η κορυφαία επιλογή συμπληρωμάτων για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα κέρδισαν 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, το 37% των συνολικών πωλήσεων συμπληρωμάτων διατροφής το 2020, σύμφωνα με το NIH.

Ενώ πολλές μάρκες προωθούν τα πολυβιταμίνες για την ενέργεια, την αθλητική απόδοση και την ενίσχυσή του ανοσοποιητικού, η γενική υγεία και η πρόληψη ασθενειών είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι τα λαμβάνουν συστηματικά, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2017 που δημοσιεύθηκε στο Nutrition. Ένα τακτικό διατροφικό πρότυπο γεμάτο δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους μπορεί να κάνει ένα πολυβιταμινούχο περιττό.

Τι είναι η πολυβιταμίνη

#ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ #ΣΩΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα