Με ψήφους 22-2 η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου προτείνει την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού

Υπέρ της άρσης ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, τάχθηκε η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (Juri) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με 22 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά η Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτή, καταδικασμένου

για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού.

Η τελική άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα έπειτα από ψήφο της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, η ψήφος όμως της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) είναι καθοριστική.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στην Επιτροπή συζητήθηκε και η δεύτερη υπόθεση, αυτή της προσβολής συμβόλου, για όταν είχε σκίσει μια φωτοτυπημένη τουρκική σημαία. Η εισήγηση της Επιτροπής ήταν να μην αρθεί η ασυλία του για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μόλις η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις 26/4 οριστικοποιήσει την άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού, ο τελευταίος θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. 

Keywords
Τυχαία Θέματα