Προανακριτική Παππά: Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής του Χρήστου Καλογρίτσα

Ακόμη και τη βίαια προσαγωγή του Χρήστου Καλογρίτσα, αν δεν παραστεί την Τετάρτη του Πάσχα όπως έχει προγραμματιστεί στη συνεδρίαση της επιτροπής αφήνει ανοιχτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππα για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ούτως η άλλως η βίαια προσαγωγή μάρτυρα είναι μια σύννομη διαδικασία, καθώς η προανακριτική επιτροπή της Βουλής

έχει τις αρμοδιότητες εισαγγελικής αρχής, ενώ ο κ Καλογρίτσας δε παρέστη χθες, καταθέτοντας και ιατρική γνωμάτευση ότι αναρρώνει μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορονοιου. Για να μην υπάρξει κενό στις συνεδριάσεις, από το πρωί καταθέτει ο Χρήστος Νικολάου στενός συνεργάτης Καλογρίτσα, με θέση υπεύθυνου για τα έργα της εταιρείας Τοξότη στο εξωτερικό.

Ως μάρτυρα τον είχανε προτείνει τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει καταθέσει ήδη και στην εισαγγελία. Μεταξυ άλλων, σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Νικολάου έχει υπάρξει παρών σε συνάντηση στις 4/7/2017, μεταξύ Χούρι - Καλογρίτσα - Τόμπρα και του ίδιου, με αντικείμενο να επιστραφούν τα 3 εκ. ευρώ από τον Καλογρίτσα στον Χούρι Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε ερώτηση του Θανάση Πλεύρη εάν υπήρχε αναφορά πολιτικού προσώπου, απάντησε όχι. Πάντως σε σχετική ερώτηση μελών της προανακριτικής αρνήθηκε ότι έχει τώρα σχέσεις με τον μεγαλοεργολάβο..

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νικολάου σε κατάθεσή του στις 8/11/2020 στην εισαγγελία είχε αναφέρει πως ήταν παρών σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της CCC, όπως του είπαν, στα γραφεία της εταιρείας. Σε αυτή τη συνάντηση, πληροφορήθηκε ότι υπήρξε εξώδικο της CCC προς την «Τοξότης ΑΕ», ζητώντας την επιστροφή της προκαταβολής των 3 εκατ. ευρώ που είχε «δώσει» γιατί ακυρώθηκε το έργο. Από την πλευρά της «Τοξότης ΑΕ» εκφράστηκε η απορία γιατί ζητήθηκαν τα χρήματα πίσω από τη στιγμή επρόκειτο για εικονική συναλλαγή και δεν είχε να κάνει με το έργο για το οποίο είχε συναφθεί αυτή η σύμβαση.

Στην ίδια κατάθεση αναφέρει πως ο Σάμερ Χούρυ παραδέχθηκε ότι η σύμβαση ήταν εικονική και ότι ο πραγματικός σκοπός της αποστολής των χρημάτων ήταν η συμμετοχή της εταιρείας CCC στην τηλεοπτική άδεια που θα διεκδικούσε φορέας συμφερόντων του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ Νικολάου γνώρισε το Νίκο Παππα σε μάζωξη στο σπίτι του κ Καλογρίτσα, επ αφορμή των γενεθλίων του στις 20 Ιουλίου 2016, όταν ήταν εν εξελίξει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα.
ΠΛΕΥΡΗΣ: Σας είχε πει ο κ. Καλογρίτσας αν η ιστορία του Καναλιού ήταν σε συνεργασία με την τότε κυβέρνηση;
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μου είχε πει ότι είχε την αποδοχή της. Ο Καλογρίτσας τους σύστησε τον Παππά και έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση έγινε τα Χριστούγεννα του 2016 στο σπίτι του μεγαλοεργαλάβου και σε αυτή την συγκέντρωση υπήρχαν άτομα και από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως ο κ Θεοδωρικάκος

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ: Γνωρίζετε αν στη γιορτή του Καλογριτσα είδατε και άλλα πολιτικά πρόσωπα;
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι είδα και από άλλους πολιτικούς χώρους.
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ: Μήπως είδατε και τον κ. Θεοδωρικακο ο οποίος είναι και κουμπάρος του Καλογριτσα;
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι ήταν και ο Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ ο μάρτυς κατέθεσε ότι η σύμβαση Καλογρίτσα – Χούρι ήταν εικονική και ότι τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν για συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις άδειες καθώς δεν υπήρχε καν περιγραφή του έργου.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: (επειδή έχει πει ότι η σύμβαση ήταν εικονική) Γνωρίζετε ότι η υπάρχει απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αυτή τη σύμβαση που εσείς ονομάζετε εικονικη την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη και πραγματική?
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι το γνωρίζω.
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρείτε ότι ο διαιτητής έχει δει λιγότερες η περισσότερες συμβάσεις από εσάς?
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Λιγότερες (!!!!)
ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί δεν παρέστη στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Καλογριτσας?
ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΓΙατι δεν είχε να πληρώσει το παραβολο

Σύμφωνα τέλος με πηγές από τη ΝΔ, απο την κατάθεση του μάρτυρα Νικολαου:

1. Επιβεβαιώθηκε η εικονικότητα της σύμβασης για υπεργολαβία και οτι η μονη σύμβαση ήταν η δημιουργία του καναλιού
2. Επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της τοτε κυβέρνησης για το καναλι καλογριτσα
3. Αποκαλύφθηκε οτι το 2016 λιγο πριν τις τηλεοπτικές αδειες ο κ παπας γιόρτασε στο σπιτι του κ Καλογριτσα οπου οι σχέσεις τους ηταν άριστες και τον γνώρισε σε ολους τους καλεσμένους.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νικολάου παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει εμπλοκή πολιτικών προσώπων

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε αποδειχθεί από το συμφωνητικό που κατέθεσε στην επιτροπή ο Κυριάκος Τόμπρας.

Ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα