Κρήτη: Αθώα τα δύο αδέρφια για τον τραγικό θάνατο του 8χρονου σε πηγάδι

«Έκλεισε» δικαστικά η τραγική υπόθεση του πνιγμού ενός 8χρονου αγοριού σε πηγάδι, την ώρα που έπαιζε με τους φίλους του.

Αθώοι κρίθηκαν νωρίτερα σήμερα από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης τα δύο αδέρφια που είχαν κριθεί ένοχα από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο για την τραγική υπόθεση του πνιγμού ενός 8χρονου αγοριού, το οποίο είχε βρει φρικτό θάνατο πριν από περίπου επτά χρόνια, πέφτοντας σε πηγάδι που βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο οικοδομής, στο Ηράκλειο.

Πρόκειται

για τους 2 συνιδιοκτήτες της οικοδομής, στον ακάλυπτο χώρο της οποίας βρισκόταν το επίμαχο πηγάδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έδρα αθώωσε του κατηγορούμενους παρά το ότι νωρίτερα, κατά την αγόρευσή της, η Εισαγγελέας της Έδρας, πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι.

Πνίγηκε την ώρα που έπαιζε

Το συμβάν, που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, είχε λάβει χώρα το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου του 2011, στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Τριάδας, στην πόλη του Ηρακλείου. Εκείνη την ημέρα, ο 8χρονος Κριστιάν έπαιζε μαζί με τους φίλους του. Περίπου στις 5:30 το απόγευμα, η μπάλα με την οποία έπαιζαν τα παιδιά ξέφυγε και ο 8χρονος έτρεξε να την πιάσει.

Στην προσπάθειά του να πιάσει την μπάλα, το παιδί φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε σε πηγάδι-φρεάτιο, το οποίο βρισκόταν στον ακάλυπτο χώρο παρακείμενης οικοδομής. Το εν λόγω πηγάδι, το οποίο είχε βάθος 8 μέτρων και διάμετρο 50 εκατοστά, είχε νερό, το οποίο έφτανε σε ύψος τα 3 μέτρα. Ως αποτέλεσμα, ο μικρός βρήκε φρικτό θάνατο από πνιγμό...

Πηγή: Neakriti

Keywords
Τυχαία Θέματα