Παρελθόν τα πλαστικά καλαμάκια από την αλυσίδα McDonald's

Τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα θα αντικαταστήσει η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s σε όλα της τα εστιατόρια στη Βρετανία και την Ιρλανδία ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το BBC.

«Στο πλαίσιο της γενικότερης δημόσιας συζήτησης, οι πελάτες μας μάς είπαν ότι επιθυμούν να δουν μια αλλαγή στα καλαμάκια», ανακοίνωσαν τα McDonald’s.

Η McDonald’s έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα καταστήματα που αποφασίζουν να καταργήσουν τα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, τα οποία χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να αποσυντεθούν, αν δεν ανακυκλωθούν.

Στη Βρετανία μόνο, η αλυσίδα εστιατορίων χρησιμοποιεί 1,8 εκατομμύρια καλαμάκια ημερησίως.

Η γνωστή αλυσίδα έχει κάνει ήδη τις πειραματικές της δοκιμές νωρίτερα φέτος σε επιλεγμένα εστιατόρια, ενώ η αλλαγήαναμέενται να ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους.

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Μάικλ Γκόουβ, που χαρακτήρισε την απόφαση της εταιρείας «σημαντική συμβολή» στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ πρόσθεσε ότι αποτελεί «πολύ καλό παράδειγμα για άλλες μεγάλες επιχειρήσεις».

Δοκιμές για την αντικατάσταση του εν λόγω προιόντος θα πραγματοποιηθούν και σε επιλεγμένα εστιατόρια στις ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε τα πλαστικά καλαμάκια και τις μπατονέτες στην Αγγλία, όμως κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Waitrose, η Costa Coffee και η Wagamama, δεν έχουν ακόμη αναλάβει δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα