Κι όμως η «μπυροκοιλιά» είναι μύθος -4 μύθοι για την μπύρα που ακόμα πιστεύεις

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την κατανάλωση μπύρας. Κάποιοι από αυτούς ισχύουν αλλά κάποιοι άλλοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εμείς σας παραθέτουμε πέντε πράγματα που πιστεύατε μέχρι σήμερα για τις μπύρες αλλά δεν ισχύουν, όπως γράφει και το News4Health.gr.

Μύθος 1: «Οι μαύρες μπύρες είναι πιο δυνατές από τις ανοιχτόχρωμες»

Αν και οι ανοιχτόχρωμες μπύρες είναι πιο ανοιχτές σε χρώμα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μαύρες μπύρες είναι πάντα πιο δυνατές. Είναι σημαντικό να ρίξετε μια ματιά στο

ποσοστό αλκοόλ κατ' όγκο (ABV) του ποτού για να προσδιορίσετε εάν είναι, στην πραγματικότητα, ισχυρότερη.

Για παράδειγμα, η Guinness μπορεί να φαίνεται πιο δυνατή λόγω του σκούρου χρώματος του, αλλά η μπύρα περιέχει μόνο 4,2% ABV. Αντίθετα, η Budweiser μπορεί να φαίνεται σαν πιο ελαφριά επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα περιέχει περισσότερο αλκοόλ με 5% ABV.

Μύθος 2: Το «μπυροκοίλι»

Είναι εύκολο να δείξετε μια φουσκωμένη κοιλιά και να ισχυριστείτε ότι είναι «μπυροκοιλιά»—ειδικά αν σας αρέσει να πίνετε. Ωστόσο, η μπύρα από μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία κοιλιάς.

Είναι ένας συνδυασμός υπερβολικής πρόσληψης θερμίδων (ειδικά τροφές με κενές θερμίδες, γνωστές και τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες αλλά δεν χορταίνουν), ανθυγιεινές συνήθειες και καθιστικού τρόπου ζωής που θα προκαλέσει τη συσσώρευση υπερβολικού λίπους στη μέση.

Συγκεκριμένα, το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά είναι στην πραγματικότητα γνωστό ως σπλαχνικό λίπος - ένας τύπος που βρίσκεται ανάμεσα στο δέρμα σας και το κοιλιακό σας τοίχωμα και μπορεί να προκαλέσει μεγάλους κινδύνους για την υγεία εάν διαθέτετε πολύ από αυτό.

Μύθος 3: Η μπύρα πρέπει πάντα να σερβίρεται παγωμένη

Η μπύρα είναι εκπληκτικά ανθεκτική και μπορεί να αντέξει τη μετάβαση θερμοκρασίας από τη στιγμή που θα ανοίξει. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μπύρες θα πρέπει να σερβίρονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες για μέγιστη ικανοποίηση - μερικές ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με την Home Brewers Association .

Η μπύρα "Skunky" είναι αποτέλεσμα μιας μπύρας που έχει εκτεθεί στο φως και έχει καθίσει για λίγο έξω στον ήλιο. Η μπύρα έχει υποστεί χημική αντίδραση λόγω των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου, με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα.

Όσο για τις μπύρες που δεν έχουν ανοιχτεί, οι αλλαγές θερμοκρασίας δεν θα έχουν μεγάλη σημασία και μπορείτε να απολαύσετε μια μπύρα στη σωστή θερμοκρασία (όπως η θερμοκρασία δωματίου!) χωρίς να ανησυχείτε μήπως μυρίζει περίεργα. Απλά μην την αφήνετε στον ήλιο για πολλή ώρα!

Μύθος 4: «Η βαρελίσια μπύρα σου δίνει hangover».

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση μπύρας από βρύση μπορεί να προκαλέσει χειρότερο hangover σε σύγκριση με μια μπύρα που σερβίρεται σε σφραγισμένο μπουκάλι ή κουτί. Ο ισχυρισμός οφείλεται στις ανησυχίες για την ίδια τη βρύση, ότι τα ακούσια βακτήρια που εισέρχονται στη μπύρα σας από τη γραμμή μπορεί να επηρεάσουν τη σοβαρότητα του hangover σας αργότερα.

Ωστόσο, πολλοί που έχουν ερευνήσει τον ισχυρισμό έχουν βρει ότι πρόκειται για μύθο. Δημοσιογράφοι από το KPRC 2 στο Χιούστον του Τέξας το ερεύνησαν και δεν βρήκαν καμία συσχέτιση μεταξύ της βαρελίσιας μπύρας και της σοβαρότητας του hangover. Το hangover οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως η αφυδάτωση, ο ερεθισμός του στομάχου, η φλεγμονή, οι διακοπές στην πέψη και πολλά άλλα.

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ —ανεξαρτήτως τύπου ή από πού προέρχεται—θα προκαλέσει hangover.

#ΜΠΥΡΑ #ΜΥΘΟΙ #ΚΟΙΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα