Επιβεβαίωση Σταϊκούρα για φθηνότερα καύσιμα αλλά όχι για όλους

Επιβεβαιώνει το επίδομα στα καύσιμα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ως ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

«Ένα πρόσθετο πακέτο στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Πρόσθεσε ότι εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει επέκταση μέτρων και το επόμενο εξάμηνο.

Σε

ερώτηση του δημοσιογράφου για το επίδομα στα καύσιμα μέσω πλατφόρμας, εμμέσως το επιβεβαίωσε λέγοντας πως οι όποιες παραμβάσεις θα στοχεύουν στη στήριξη των ασθενέστερων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το εφάπαξ «επίδομα ακρίβειας» των 200-300 ευρώ που θα δοθεί βάσει κριτηρίων το «πακέτο Μητσοτάκη» θα περιλαμβάνει επίσης μειώσεις φόρων και στα καύσιμα.

Η επικρατέστερη από τις εισηγήσεις προβλέπει διαδικασία ένταξης που θα διασταυρώνει τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία θα τίθενται ως προϋπόθεση για επιλογή των δικαιούχων.

Στα κριτήρια αναμένεται εκτός από το εισόδημα ή τα ακίνητα, να συνεξετάζονται και οι τόκοι τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 40 δισ. μέσα σε 2 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα